REFORM HABER - Bu akşam Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda, saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Artur Dias yönetecek. Dias'ın yardımcılıklarını Rui Tavares ve Paulo Soares yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Polonya'dan Bartosz Frankowski, VAR ise Portekiz'den Joao Pinheiro olacak. 

Avrupa Şampiyonası A Grubu içerisinde mücadele eden Türkiye, grup aşamalarındaki ikinci maçta Galler ile karşı karşıya gelecek. Galler’i yenerek 3 puan almak ve gruptan çıkma durumunu son maça bırakmak isteyen millîler için bu müsabaka, oldukça önemli bir sınav olacak.

Gruptan nasıl çıkarız?

EURO 2020'ye 3-0'lık İtalya mağlubiyeti ile başlayan A Millî Takım'da gözler A Grubu'nda oynanacak diğer karşılaşmalara çevrildi. Galler-İsviçre maçının 1-1 berabere bitmesi, ay-yıldızlılara buruk bir sevinç yaşattı. Statü gereği gruplarda ilk 2 sırayı alacak takımların yanı sıra, 6 gruptan en iyi 4 üçüncü de bir üst tura yükselecek. Çarşamba günü Galler'le, 20 Haziran'da da İsviçre ile karşılaşacak A Millî Takım'a 4 puan yetebilir.


İki maçta alınacak 1 galibiyet ve 1 beraberlik ‘Bizim Çocuklar' için yeterli olsa da gözler İtalya'da olacak. Gök mavililerin İsviçre ve Galler maçlarında alacağı skorlar kaderimizi belirleyecek. Eksi 3 averaj ise önemli bir sorun. Ay-yıldızlıların grupta kalan iki maçında 4 puana ulaşması durumunda bile averajını düzeltememesi hâlinde bir üst turu görememe ihtimali bulunuyor. Bu da diğer gruplarda alınacak sonuçlara göre belli olacak.

Turnuvanın ilk maçında Türkiye, İtalya’ya 3-0 kaybederken, Galler ise İsviçre ile 1-1 berabere kalmıştı.