REFORM HABER - Kulüpler Birliği Vakfı ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı oyuncu kontenjanı ve küme düşme statüsüyle ilgili kararları ve harcama limitleriyle ilgili yapılan toplantının ardından konuştu.

Özdemir şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı sayısı için 8+6 kararı alırken çok düşündük. Kulüplerimiz ertelemiş olduğumuz yabancı sayısı kararını 1 yıl daha ertelememizi istiyor. Bunu yönetim kurulumuzda değerlendireceğiz."

"Kulüplerimiz, limitlerin arttırılmasını istedi"

"Kulüplerimiz, limitlerin arttırılmasını istedi. Birçok ekonomik kayıpları oldu. Bunu değerlendirmemizi istediler, bunu da değerlendireceğiz. Transfer sezonu başlamadan tüm kulüplerin takım harcama limitlerini ilan edeceğiz."

"Hukuki işlemleri başlatacağız"

"beIN Sports yayın ihalesine göre son taksiti ödemedi. Gelecek sezon için alacağımız rakam da sözleşmeye göre belli. Bugün itibarıyla hukuki işlemleri başlatacağız. beIN Sports yayın ihalesine göre son taksiti ödemedi. Gelecek sezon için alacağımız rakam da sözleşmeye göre belli."

"Takvimler çok sıkışıyor"

"Avrupa'da ülkeler 20 takımlı ligden 18'e düşmeye çalışıyor. Takvimler çok sıkışıyor. Biz 4 takım düşürmeye karar verdik. Kulüplerin talebi oldu, değerlendireceğiz."

Ahmet Nur Çebi: Limitler konusunda hoşgörü istedik

Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise "Sayın Nihat Özdemir'den yabancı kuralının 1 sezon daha ertelenmesini ve limitler konusunda hoşgörü istedik." ifadelerini kullandı.