REFORM HABER - Denizlispor’daki performansı ile dikkat çeken ve bu sezon Gaziantep FK’da formaya giyecek olan Şilili futbolcu, kampın yoğun tempoda geçtiğini belirtti.

 Gaziantep FK’da yeni takım arkadaşlarının kendisini çok iyi karşılandığını belirten Angelo Sagal, yavaş yavaş takımına alıştığını ifade etti.

"İyi hazırlanmamız gerekiyor"

Kampta kısa geçen sürede çok verimli çalıştıklarını ve zorlu bir antrenman temposu yaşadıklarını belirten Sagal, "Bu süreç biz futbolcular için gerekli olan bir durum. Yeni sezona iyi hazırlanmamız gerekiyor. Takım olarak yeni hocamıza alışma sürecimiz devam ediyor. Yavaş yavaş yeni ekibe alışıyoruz. Şu an kampın oldukça iyi geçtiğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'teki arkadaşlarının çalışma şekline uygun insanlar olduğunu vurgulayan Şilili kanat oyuncusu, “Hocamız bizi şu anda oldukça yoğun bir tempoda çalıştırıyor ama asıl olan da bu doğrultuda çalışmamızdır. Her geçen gün daha iyi bir uyum yakalıyoruz" dedi.

"Takımın performansı önemli"

Geçtiğimiz sezon Denizlispor'da kişisel performansını beğendiğini kaydeden Sagal, “Yeni sezonda Gaziantep FK’da daha iyi işlere imza atacağıma inanıyorum. Denizlispor'da iyi çalışmamıza rağmen kümede kalmayı başaramadık. Geçen sezon takımım küme düştü ama artık yeni bir takımdayım. Bu sene geçen yıldan daha iyisini yapmaya ve daha iyi oynamaya çalışacağım. Hem şehir hem takım için arkadaşlarımla daha iyisini yapmaya çalışacağız. Benim için bireysel performanstan daha önemli olan takımın performansı. Çünkü takım iyi olursa doğal olarak bireysel performans da daha iyi oluyor” şeklinde konuştu.

"İlk hedefim gerçekleşti"

Türkiye'ye gelmeden önce burada kalıcı olmayı hedeflediğini vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Türkiye'de kalıcı olmayı başardım. Denizli'ye geldim ama maalesef takım küme düştü. Takımım küme düşmüş olmasına rağmen ben daha iyi bir takıma gelerek Türkiye'de kalıcı olma hedefimi gerçekleştirmiş oldum. Yeni hedefim burada kalıcı olarak daha ilerilere gidebilmek” açıklamasını yaptı.

"Birçok teklif geldi"

Transfer sürecinde birçok takımdan teklif aldığını ama kendisini en çok isteyen kulübün Gaziantep olduğunu anlatan Sagal, şöyle devam etti:

"Bir futbolcu için kulüp seçerken en önemli şeylerden biri, sizi ne kadar istedikleridir. Menajerimle de konuştum, o da aynı fikirde. Kulübe gittiğinizde başkan ya da yönetim sizi istiyordur ama hoca istemiyordur veya hoca istiyordur ama başkan ya da yönetim istemiyordur. Ben buraya gelmeden önce bana söylenen şey, hem hocanın hem de yönetim ve başkanın beni istediğiydi. Teklifler aldım ama burayı tercih etmemde en büyük sebeplerden biri buydu. Hem yönetim hem hoca beni istedikleri için Gaziantep'i tercih ettim.”

"Güçlü olmalısınız"

Erol Bulut ve ekibinin hem çalışkan hem de istekli olduğunu söyleyen Şilili futbolcu, “Süper Lig, çok sert ve zorlu. Rakip defans oyuncularına karşı kesinlikle bu konularda zorlanıyorum. Fiziksel açıdan Türkiye'de güçlü olmak çok önemli. Bu durum benim içinde biraz iyi oldu diyebilirim çünkü bir futbolcu olarak fiziksel yönümü de geliştirmem gerekti. Dolayısıyla bu durum aslında bana yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.

"İsim önemli değil"

Performansını artırmak adına her zaman çok çalıştığını dile getiren Sagal, Teknik Direktör Erol Bulut ve ekibine ilişkin şunları kaydetti: “Erol Hoca, şimdiye kadar tanıdığım kadarıyla çok istekli ve çalışkan biri. Ekibi de çok istekli. Bize hazırladıkları antrenmanlardan zaten bunu fark ediyoruz. Zorlu antrenmanlar yaptırarak bizi maçlara ve lige çok iyi hazırlamak istiyorlar ve bu çok belli oluyor. Sürekli yeni bir şeyler deniyorlar. Açık ve bariz bir şekilde görülebilir ki çok çalışkan bir ekip. Oynamam için performansımın iyi olması lazım. Dolayısıyla çok sıkı çalışmalıyım. Benim felsefeme göre bir takımda oyuncunun ismi hiç önemli değil. Kim daha iyiyse onun oynaması gerekir. Dolayısıyla benim oynayabilmem için iyi çalışmam gerekiyor."

"Herkesin hedefi var"

Henüz yeni çalışmaya başladıklarını ve hedefler konusunda bir toplantı gerçekleştiremediklerini açıklayan Sagal, “Kişisel olarak Avrupa kupalarını hedefliyorum. Şu anda takım olarak sadece fiziksel çalışmalara odaklandık ama her futbolcunun bireysel hedeflerinin bulunur. Sezona iyi hazırlanıp bütün sezonu çok iyi bir şekilde geçirmemiz gerekiyor. Bunu fiziksel olarak sürdürebilmemiz lazım. Şu an hedefleri konuşmamış olmamıza rağmen hepimizin hedefi sezonu üst sıralarda bitirebilmek. Tabii ki Avrupa Ligi'nde oynayabiliriz. Türkiye Ligi'nde şampiyon olmak çok zor bu herkesin isteğidir ama onun öncesinde Avrupa Ligi'nde oynamak veya Şampiyonlar Ligi'nde oynamak tüm takımın isteğidir. Geçen sene taraftarlar stadyumlara gelemedi ama bu sene gelecekler. Seyirciler maçlara gelmeyi çok özledi. Biz de maçlardan zevk almaları için, oraya daha çok gelmeleri için sahada her şeyi yapacağız” dedi.