Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ultra trail (patika) koşusu, Gaziantep Yesemek Rotary Derneği organizatörlüğünde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik, Türkiye’nin ilk dog trail (köpeğinizle patika koşusu) olma özelliğiyle de dikkatleri üzerine çekti.
Gaziantep Yesemek Rotary Derneği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ultra trail (patika) koşusunu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İslahiye Kaymakamlığı ve İslahiye Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleştirdi. 22K, 10K, 5 K ödülleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Y.Erdem Güzelbey tarafından takdim edildi. 22K ve 10K startları ise İslahiye Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural tarafından beraber verildi. Yaklaşık 500 koşucu ve 1000’e yakın misafirin katıldığı organizasyon Sercan Budak konseriyle son buldu.


Yesemek’in tarihi güzelliğine dikkat çekildi
Etkinliği organize ederken antik dünyanın “İlk açık hava heykel atölyesi” olma özelliği taşıyan Yesemek’in tarihi güzelliğini tanıtmayı hedeflediklerini belirten Gaziantep Yesemek Rotary Derneği Dönem Başkanı Hakan Maraş, “Organizasyon ile kadim levant koridorunun kuzey ucunda bulunan doğal ve tarihi zenginliğiyle İslahiye Ovasını, Yesemek Antik Heykel Atölyesi’nden Tilmen Höyüğü’ne kadar olan bölgeyi heyecanlı parkurlarla tanıttığımızı, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine olan farkındalığı arttırdığımızı ve misafirlerimize keyifli vakit geçirmelerini sağladığımızı umut ediyoruz” dedi. 


 
Organizasyon büyük destek gördü
Parkurlara katılan koşuculara teşekkür eden Maraş, “Öncelikle Lev 5k, Ham 10k, Tas 22k, Tut 45k, Yut 65k, Dog 10k parkurlarımızda koşularını gerçekleştiren tüm koşucularımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Maraş sözlerini şöyle sürdürdü: “Organizasyonun başından bu yana bizden desteğini esirgemeyen  Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İslahiye Kaymakamlığı, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, İslahiye Belediyesi, İslahiye İlçe Jandarma Komutanlığı, Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Müzeler Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu, Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi , Türk Veteriner Hekimleri Birliği’ne, ana sponsorumuz Under Armour, altın sponsorumuz Opet’e ve diğer sponsorlarımıza desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyor, bu etkinliğin bölgeye yeni bir dinamizm katmasını ve tekrarlanan bir aktivite olmasını ümit ediyoruz.” dedi.