REFORM HABER - FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda yer alan A Millî Takım, bugün final gibi bir 90 dakikaya çıkacak. Gruptaki 6. maçını oynayacak olan lider Türkiye, takipçisi Hollanda'ya konuk olacak.

TRT 1'den yayınlanacak olan bu zorlu karşılaşma saat 21.45'te başlayacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ilk karşılaşmada rakibini 4-2 mağlup eden millilerimiz, rövanşı da kazanması halinde finallere giden yolda çok büyük avantaj sağlayacak.

Hollanda-Türkiye maçı öncesi millî takımımızda tek eksik var

Teknik Direktör Şenol Güneş'in açıkladığı ilk aday kadrodaki tüm isimler kampa katılırken, Türkiye sakatlığı devam eden sol bek Umut Meraş'tan yoksun olacak. Ay-yıldızlıların Cebelitarık'ı 3-0 yendiği maçın 11'inde birçok yıldız ismi kulübeye çeken Şenol Güneş, Hollanda karşısında tüm kozlarını en başından kullanacak. Bu arada Karadağ karşılaşmasında eldivenleri giyen, Cebelitarık'a karşı yedek oturan Altay Bayındır'ın bugün 11'de başlaması bekleniyor.

Türkiye'nin Hollanda karşısındaki tarihi galibiyeti Avrupa manşetlerinde

Türkiye Millî Futbol Takımı'nda Burak Yılmaz ilk 11'de

Cebelitarık maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Burak Yılmaz, bugün Hollanda'ya karşı sahadaki yerini alacak. A Millî Takım'ın hücumdaki en büyük gücü olan 36 yaşındaki kaptan, Dünya Kupası Elemeleri'nde oynadığı 4 maçta 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Ay-yıldızlı ekibimizin Hollanda'ya 4-2 mağlup ettiği ilk karşılaşmada hat-trick yapan Yılmaz, Teknik Direktör Şenol Güneş'in en önemli kozları arasında yer alıyor.

Türkiye ile Hollanda 14. randevuda | Sahadan.com

Hollanda-Türkiye maçı 2021'deki 12. sınav

A Millî Takım, bugünkü Hollanda sınavı ile 2021 yılındaki 12. maçına çıkacak. Bu sene oynadığı 11 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 de yenilgi alan Türkiye, bu karşılaşmalarda 20 gol attı, kalesinde de 16 gol gördü.

Türkiye, Hollanda'yla yapacağa maçta 598. maçına çıkacak

Türkiye, bugün tarihindeki 598. maçına çıkacak. A Millî Takım, 98 yıllık tarihinde oynadığı 597 karşılaşmada 227 galibiyet, 143 beraberlik ve 227 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 795 kez havalandıran ay-yıldızlı ekibimiz kalesinde ise 853 gol gördü.