Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gerçekten us tutulması yaşıyor,  açıklamalarıyla şaşırtmaya devam ediyor.

Sanırım bir parti lideri ısrarla savunduğu fikirlerinden, siyasi duruşundan bu denli öteye savrulur. Giderek dönekleşen, usunu yitiren Doğu Perinçek bu kez de Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı mücadelesini Taliban ile özdeşleştirmiş. Bir zamanlar katı sosyalizm savunucusu olan Doğu Perinçek, Ulu Önder Atatürk ile vahşi, kan emici Taliban’ı sözüm ona eşdeğer tutmuş.

Taliban’ın 20 yıldır emperyalizme karşı savaştığını belirten şaşkın Perinçek’in, “İstedikleri kadar beğenmesinler, aşağılansalar, sövüp saysınlar. Taliban, aynı Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşı’nı başardı. İkisi de emperyalizme karşı savaşıyor ve bunu başardılar” ifadesi tam bir çılgınlık.

Atatürk ve Taliban dünya yerinden oynasa, yıkılsa kesinlikle bir araya getirilemez, özdeşlik yapılamayacak iki isim. Biri bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurabilmek için yoksunluk içinde arkadaşları ve Anadolu’nun kavruk yüzlü yiğitleriyle ülkeyi işgal eden emperyalist güçlere karşı yılmadan savaşarak utku kazanan, dünyanın önünde saygı ile eğildiği, övdüğü lider. Diğeri, orta çağ karanlığını geri getirmek amacıyla insanları acımasızca katleden, kadınları burkaya sokan, hak ve özgürlüklerini yok eden vahşi militan grubu.

Gerçekleştirdiği devrimler, oluşturduğu laik düzen ile Türkiye’yi hızla çağdaş ülkeler düzeyine ulaştıran cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ü kan içicilerle yan yana getirmek bile Ulu önder’in anısına en büyük saygısızlık. Son yıllarda oluşturduğu rejim örselenmeye çalışılsa, cumhuriyetin ilk yıllarında sanayinin gelişimi için kurduğu fabrikalar birer birer elden çıkarılmaya çalışılsa, laikliğe saldırı artsa bile onun attığı sağlam temellerden ötürü Türkiye Cumhuriyeti hala dimdik ayakta ve yaşayacak. Eğer laik düzen egemen olmasaydı Afganistan gibi çoktan geri bir ülke haline gelirdi Türkiye. Dediğim gibi, atılan temel çok sağlam.

Taliban’ın ne denli kanlı bir yapı olduğu burkaya karşı çıkan kadının Kabil’de sokak ortasında acımasızca öldürülmesiyle bir kez daha görüldü. Özlerinden, vahşi yapılarından bir şey yitirmedikleri aşikar.  Onların amacı ele geçirdikleri ülkeyi  ve oluşturacakları hükümeti uluslararası arenada tanınır hale getirmek.

Tablo bu iken mazlumların önderi olmuş, övüncümüz Mustafa Kemal Atatürk’ün onurlu ve başarılı savaşımını Taliban ile eşdeğer kılmak, us tutulması yaşayan Doğu Perinçek gibi giderek yozlaşan kişiler tarafından dile getirilir ancak.

Sözde Ermeni soykırımına karşı uluslararası yargıda kazandığı utku ile sempati toplayan şaşkın Doğu Perinçek zırvalarıyla irite edici hale geldi. Aslında bir siyasi kişiliğin duruşundan nasıl yalpaladığı, dönekleştiğini göstermesi adına güzel örnek Doğu Perinçek’in zırvaları.