REFORM HABER - Gaziantep Valisi Davut Gül, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Sahin, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ile diğer ilgililer, Gaziantep'in Araban ilçesindeki inşaat alanını ziyaret ederek DSİ 20. Bölge Müdürü Sadullah Seven'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Milletvekili Erdoğan, gazetecilere, uzun zamandan bu yana üzerinde çalıştıkları projenin bölge için önemine işaret etti.

Projenin gövde inşaatının yüzde 75'lik bölümünün tamamlandığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çetintepe Barajı inşaatı tamamlandığında temelden 116 metre yüksekliğe ve 460 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak. Çetintepe Barajı, tamamlandığında Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki 650 bin 102 dekarlık tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak. Baraj ve diğer bileşenlerinin tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarımla birlikte inşallah ülkemiz ekonomisine yıllık 280 milyon TL katkı sağlanmasını hedeflemekteyiz."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bu toprakların suyla buluşmasının oldukça derin bir hikayeye sahip olduğunu belirterek, şu günlerde projenin önemli aşama kaydetmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de projenin hayırlı olmasını diledi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise barajın ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.