Azerbaycan ve Türk Bayrağı temalı katmer yaparak bir günlük gelirinin yarısını Azerbaycan'da şehit ailelileri ve gazilere bağışlamak için kampanya başlattı. Gaziantep’te katmer işletmeciliği yapan Katmerci Dayı, Azerbaycan ve Türk Bayrağı temalı katmer yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda farkındalık yarattı. 


Katmerci Dayı işletmecilerinden Ali Arslantaş, “Bugün ki ciromuzun yüzde 50'sini Azerbaycan'da şehit düşen gardaşlarımızın ailelerine bağışlamak istiyoruz. 'Tek millet iki devlet' sadece bir söz değil'” dedi. 
Ermenistan'ın Yukarı Karabağ'daki 30 yıllık işgalini sonlandırmak için harekete geçen Azerbaycan'da yaralanan, şehit olanların yakınlarına yönelik destekler yurt genelinde devam ediyor. Gaziantep’te Karagöz Mahallesi Eski Gümrük Caddesi’nde hizmet veren Katmerci Dayı, Azerbaycan ve Türk Bayrağı temalı katmer yaparak kampanyaya başlattı. Katmerci Dayı işletmecileri bir günlük gelirinin yarısını Azerbaycan konsolosluğu ile iletişime geçerek bağışta bulunacağını kaydetti.


Azerbaycan'a nasıl destek olabiliriz düşüncesinden harekete geçerek kampanaya başlattıklarını belirten Katmerci Dayı işletmecilerinden Ali Arslantaş,"Azerbaycan'daki gardaşlarımıza nasıl bir destek oluruz diye düşünürken Türk ve Azerbaycan temalı katmer bayrak yaptık. Bugün ki ciromuzun yüzde 50'sini Azerbaycan'da şehit düşen gardaşlarımızın ailelerine bağışlamak istiyoruz. Alışveriş yapan vatandaşlarda yaptığımız kampanyaya destek veriyor" dedi. 


Gaziantep'te Katmerci Dayı, Ermenistan'ın Yukarı Karabağ'daki 30 yıllık işgalini sonlandırmak için harekete geçen Azerbaycan'a destek olmak için ülkenin bayrağını simgeleyen katmer  yaptı. Katmerin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından çok sayıda Azeri, Katmerci Dayı’ya teşekkür ederek katmer sipariş etti. - HALİL ŞARKLI