REFORM HABER-  Gaziantep sanayisinin öncülerinden merhum Cemil Alevli’nin kızı olan Nüket Ersoy, Robert Koleji’nden BA “Bachelor of Art” lisans derecesiyle mezun oldu.

 Kültür-Sanat Hayatına Canlılık Kazandırdı  

Yirmi sekiz yaşında Yardımseverler Derneği Başkanlığına seçildi. Evinde genç hanımlara pasta yapımı öğreterek, geliri derneğe kalmak üzere gençlerin gidip oturabileceği Gaziantep'in ilk modern pastanesi olan “Kara Kedi”yi açtı. Yardımseverler Derneği Başkanlığı döneminde Gaziantep'in sosyal ve kültürel hayatının gelişimi için önemli etkinliklere imza attı. Dönemin popüler tiyatro gruplarını getirdi, balolar ve kermesler düzenledi. Sanatsal etkinliklerle bir taraftan kentin sosyal yaşantısına katkıda bulunurken, diğer taraftan da elde edilen gelirle yüzlerce öğrenciye burs verdi.

 Gaziantep'i Dünyaya Tanıtmada Öncülük Yaptı

 Nüket Ersoy, 1986-87 yıllarında şimdiki adı Şahinbey Lions Kulübü olan Gaziantep Lioness Kulübü'nün kurucu başkanlığını yaptı. Başkanlığı döneminde 6 haftalık diyabet projesiyle 5 bin kişinin diabet taramasını yaptırdı. Diabet olduğu tespit edilen hastaları da tedavi ettirdi. Nüket Ersoy, bu projeyle Lions’un “Top Ten” ödülünü alarak dünyadaki ilk üçten biri oldu. Gaziantep'in ve ülkemizin tarihi ve turistik değerlerinin dünyadaki tanıtımına da önem veren Nüket Ersoy, bu amaçla Gaziantep'in tarihi ve turistik yerlerini fotoğraflarla anlatan 1000 adet masa takvimi bastırarak dünyanın dört bir tarafındaki Lions Kulüplerine posta ile gönderdi.

 24 Kasım Öğretmenler Günü Çalışmaları

 Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı bir Cumhuriyet Kadını olan eğitim gönüllüsü Nüket Ersoy, Lions Kulübün Türkiye Governor’ü olduğu dönemde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm dünyada Öğretmenler Günü olarak kabul edilmesi için de önemli çalışmalar yaptı, girişimlerde bulundu. Bu amaçla yaptığı çalışmalar sonucunda ABD'nin Illinois, Louisiana, Kentuky, Texas, Alabama, New Mexico eyaletlerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kabul edildi. Ayrıca, Oregon'da 5 Mayıs, California'da da 12 Mayıs'ın öğretmenler günü olması eyalet valilerinin bildirileri ile resmiyet kazandı.

Dünya Öğretmenler Günü’ne kamuoyu oluşturmak ve dünya öğretmenleri arasında fikir, bilgi alış verişi sağlamak, dostluk ve kardeşlik duyguları geliştirmek amacıyla Öğretmen Konuk Etme Programı başlattı.  15 yabancı öğretmeni bir hafta süreyle ülkemizde ağırlamak suretiyle Türk Konukseverliğinin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağladı.

Lions'un En Büyük Ödülünü Verdi, Üstün Başarı Ödülüyle Ödüllendirildi

1990-1991’de Marmaris’deki Lions Ulusal Konvansiyonunda Yıldız Kenter, Prof. Türkan Saylan, Prof. Duygu Sezer, Mehmet Ali Birand’a branşlarındaki başarılarından dolayı Lions’un en büyük ödülü olan “MelwynJones” ödülünü getirterek kendilerine takdim etmiştir. 1991-1992 senesinde Avusturalya Brisbane de yapılan uluslararası Lions konvansiyonuna konuşmacı olarak uluslararası başkan tarafından davet edilmiştir. Nüket Ersoy başarılarından dolayı uluslararası başkan William L. BIGGS tarafından üstün başarı ödülüyle onurlandırılmıştır.

Sağlık ve Eğitim Alanındaki Yatırımları

Bir kenar semtte bulunan 1800 mevcutlu Hürriyet İlkokulunda gönüllü 8 diş hekimine diş taraması ve çürük dişlerin üç ay süreli diş tedavisi çalışmalarının yapılmasını sağladı. 2010 yılında Nüket Alevli Ersoy Sağlık Ocağı yaptırarak Gaziantep halkının hizmetine sundu. Cemil Alevli İlkokulu ve Mehlika Alevli İlkokullarının yanı sıra birçok okulun gelişmesi ve kalkınmasında maddi ve manevi destekleriyle kurumların teknolojik donanıma kavuşmasında önemli rol oynadı.  

Gaziantep Kolej Yapma ve Yaşatma Derneğinin ve GKV Gaziantep Kolej Vakfı Özel okullarının kurucularından olan Nüket Ersoy, babası Cemil Alevli’nin vefatına kadar Kolej Kadınlar Kolu Başkanlığı ve uzun yıllar ücretsiz İngilizce öğretmenliği yapmıştır. Oktay Alevli’den sonra GKV Mütevelli Kurulu Başkanı seçilmiş ve halen GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanlığını başarıyla yürütmektedir.  

57 Yıllık Eğitim Çınarı: Kolej Vakfı Okulları

Gaziantep Kolej Açma ve Yaşatma Derneğinin kurulması ve 1963 yılında Gaziantep Kolejinin eğitime kazandırılmasında ve bugünlere kadar başarı ile gelmesinde önemli katkısı bulunan Nüket Ersoy, ömrünün sonuna kadar eğitim yoluyla ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğini ifade ederek   "Anadolu'nun eğitim alanındaki çınarlarından olan Gaziantep Kolej Vakfı Okulları ile Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, aydın, çağdaş ve ulusal değerlerimizi özümsemiş, laik ve demokratik cumhuriyeti savunan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca pozitif düşünen, kişisel ve toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş, Türkçemizi ve en az bir yabancı dili mükemmel kullanan, yetenekli, özgüven sahibi, gelenek ve göreneklerine bağlı, bilgili, iyi eğitimli, çok yönlü, bireysel gelişim ve verimliliği önemseyen, gelişen teknolojiyi etkili ve yararlı olarak kullanabilen, bireyler yetiştirmek için 57 yıldır sürekli çalışıyoruz. bu uğurda en kaliteli eğitim ve öğretimi verebilmek için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Anadolu Kadınlarına Rol Model

Nüket Ersoy gençlik yıllarında kurduğu hayallerin ve ortaya koyduğu hedeflerin arkasından koşarak bu gün on binlerce gencin nitelikli eğitim alarak yetişmesinde, ülkemizin ve özellikle Gaziantep’in ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücüne kavuşmasında, sanayi ve ekonomik kalkınmanın yanı sıra eğitim alanında da başardığı ilklerle Anadolu’da birçok insana rol model olmayı başaran ender insanlardan birisidir. Nüket Ersoy ve eşi Celal Ersoy sahip oldukları bütün mal varlıklarını Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının gelişmesi ve eğitim alanında kalkınmanın sağlanması için Gaziantep Kolej Vakfına bağışlayarak bu anlamda da örnek bir davranışa imza atmışlardır. Anadolu’da yarım asırdan fazla bir süredir kadınlara ve birçok insana rol model olan Nüket Ersoy’un şahsında bütün kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü Kutluyor, hizmetlerinden dolayı kentim, milletim adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu ülkenin Nüket Ersoy gibi idealist, büyük hedefler koyabilen ve hedeflerini gerçekleştirmek için fedakarlıklardan kaçınmayan insanlara ihtiyacı var.