Türk mutfağının önemli lezzetlerinden baklava astronomik yükselen fiyatıyla gündem oldu. Tepsi ve hediyelik paket olarak götürülen baklava neredeyse hayal oldu. 

Türkiye'de en çok sevilen ve en çok tüketilen tatlılar olarak bilinen baklavaya yine zam geldi. Baklavanın başkenti Gaziantep'te 170-175 lira arasında satılan klasik baklavanın fiyatı 180-186 lira bandına yükselince baklava yemek lüks oldu.
Türkiye'nin en çok sevilen tatlısı olan baklavaya yine zam geldi. Ülke genelinde her alanda yaşanan fiyat artışlarının son durağı Gaziantep'in meşhur baklavası oldu. Yaşanan son zamlarla birlikte baklava yemek adeta lüks oldu.
Ana ürünlere zam baklavaya da zammı beraberinde getirdi
Son zamanlarda özellikle baklavalık ununun çuvalı 400-650 liraya, fıstığın kilosunun 220 liraya, baklavalık yağın kilosunun 115 liraya yükselmesi ve nişastanın kilosunun ise yüzde 350 artış yaşanması baklavaya zam yapılmasına neden oldu.

Baklavanın kilosu 180-185 lira bandına çıktı

Yaşanan fiyat artışları sonrası klasik baklavanın fiyatı 170-175 liradan 180-185 liraya kadar yükselirken, baklava yemek resmen lüks oldu. En düşük fıstıklı baklava fiyatı 180 lira olurken, çeşidine göre en yüksek baklava fiyatı ise 260 lirayı buldu.

Zamlar vatandaşları mutsuz etti

Baklavaya yapılan zamla fiyatların 200 lira civarına yaklaşması vatandaşları da memnun etmedi. Yaşanan zamlar baklava başkenti Gaziantep'teki vatandaşları da kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de tepkisini çekti. Vatandaşlar, yaşanan son artışların ardından baklava yemenin kendileri için artık ciddi bir lüks olduğunu söyleyerek zamlara tepki gösterdi.

Special baklava seyirlik oldu

Özel üretilen special baklava çeşitlerindeki astronomik fiyat artış da cep yakmaya devam ediyor. yeni fiyatlara göre, havuç dilimi 200-220, şöbiyet 220-260, saray sarması olarak bilinen midye baklavası 220-260, özel kare baklavası 210-220 Türk Lirası olarak  tezgahlarda satılmaya başlandı. Bu rakamlara göre dar gelirli vatandaş bu fiyata tezgahtan alamayacak sadece seyredecege benziyor.