KONGREYE NE ZAMAN GİDİLECEK?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, korona virüse yakalanan ve karantina süreci devam eden Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ile birlikte 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere tüm il örgütü görevden alınmıştı. Görevden alınan başkanların yerine henüz atama yapılmadı, kayyum atanmadı. Uzun süredir boş olan başkanlık koltukları nedeniyle parti çalışmaları kentte askıya alındı. Gaziantep’te herkes yapılacak atamayı beklerken, partinin de ne zaman kongreye gideceğini merak ediyor.  
ATAMA MI YAPILACAK YOKSA KAYYUM MU ATANACAK?
CHP Gaziantep il ve 9 ilçe örgütü kimsenin beklemediği bir şekilde faks talimatı ile görevden alındı. Görevden almaların nedeni CHP'nin Gaziantep'teki potansiyeline rağmen örgütlerin çalışmaması ve bekleneni verememesi olarak açıklansa da parti kulislerinde gerçek nedenlerin başka olduğu tartışılıyor. Bu tartışmalar bir yana şimdi gözler, il ve ilçelere atanacak kayyumların kim olacağına çevrildi. Kamuoyunda çeşitli isimler dillendirilse de il ve ilçe örgütlerinin olası yeni bir kongreye hali hazırdaki delege listesi ile gitmesinin farklı sıkıntılara yol açacağı konuşuluyor.
CHP GAZİANTEP’TE HÜKÜMSÜZDÜR” YORUMLARI
CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ile birlikte Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Coşkun Atalamış, Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, Oğuzeli İlçe Başkanı Akıl Onur Nafak, Araban İlçe Başkanı Mustafa Kayacı, Karkamış İlçe Başkanı Mehmet Polat, Nurdağı İlçe Başkanı Mehmet Çirkin, Nizip İlçe Başkanı Haluk Kahraman, İslahiye İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, Yavuzeli İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve 9 ilçedeki tüm yönetim kurulu üyeleri görevden alındı. Uzun süredir boş olan başkanlık koltukları nedeniyle parti çalışmaları kentte askıya alındı. Partililer koltukların boş olmasından dolayı rahatsızlıklarını dile getirirken, “CHP Gaziantep’te Hükümsüzdür” yorumlarını da yapıyorlar. 
YÖNETİCİLERİN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ KORONAVİRÜSE YAKALANDI
Görevden alındıktan sonra Genel Merkeze görüşmeye giden Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel ve beraberindeki yöneticiler Mahmut Öztürk ile Hanifi Kaplan'ın da Ankara dönüşü korona testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi. Aynı ekiple görevden alınan Şahinbey İlçe Yöneticisi Cihan Mercimek de koronaya yakalandı. CHP Milletvekili Adayı, Şehitkamil Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Yılmaz'ın oğlu Avukat Özgür Yılmaz ise karantinadan yeni çıktı. Gaziantep’te koronavirüs siyasi partiler içinde en fazla CHP örgütünde görüldü.