Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kentimizde görev yapan İhlas Haber Ajansı çalışanı Ahmet Demir'in maruz kaldığı sözlü ve fiili şiddete olan tepkimizi ve bu vahim olayın öncesi ve sonrasında yaşananları kamuoyuna anlatmak amacıyla Gaziantep basın meslek örgütleri olarak  ortak bir açıklama kararı aldık. Çünkü, yaşanan tokat skandalı sonrasındaki gelişmelerde kabul edilir düzeyde değil. Bu konuda olayın sosyal medyaya yansımasından sonra ilk açıklamayı biz yaptık ve kentimizdeki basın kuruluşları da haber ve yorumlarıyla basın emekçisi arkadaşımıza sahip çıktık. Ancak, basın tarihinde ender görülebilecek bu olayın tekrar yaşanmaması için gündemde tutulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle şiddete maruz kalan meslektaşımız Ahmet Demir'in hukuki süreçte de yanında olarak, kent basınına atılan bu tokatın takipçisi olacağız. 

Basın emekçileri daha öncede defalarca şiddete uğramıştı. Ancak, bu son olayın muhatabının bir basın mensubu olması endişe ve üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır.  Kent olarak düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100. yılını idrak ettiğimiz şu günlerde, kentimizin imajına ve kurtuluş mücadelesinde önemli rol oynamış Gazi kentin basın çalışanlarına tokat atma cüreti gösteren Muharrem Sarıkaya, görevden el çektirilse ve görevi bıraktığını açıklasa da adalet önünde bunun hesabını vermelidir. 


Sonuç olarak, tüm kamuoyu şunu iyi bilmeli ki, biz gazeteciler için hiçbir haber insan hayatından, onurundan, kentin ve ülkemizin ali menfaatlerinden önemli değil. Bizler bu şiar ile mesleğimizi icra ederken, haklı olarak muhataplarımızdan da aynı duruşu sergilemelerini bekleriz. 


Basın halkın sesi, gözü ve kulağıdır. 


Basına uygulanan şiddet ve atılan tokat halkın haber alma özgürlüğüne atılmış olarak kabul edilir. Muharrem Sarıkaya gibi kendi mesleğini ayaklarına altına alan bir isimle aynı camiada olmaktan da büyük bir üzüntü duymaktayız. 
Bu vesileyle, bu tür olayların tekrar yaşanmamasını diliyor ve başta da söylediğimiz gibi kent basın örgütleri olarak bu olayı ne unutacağız ne de unutturacağız ve sonuna kadar takip edeceğiz."
Güçlü Anadolu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Levent Özkurt
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Kızılaslan
Gaziantep İnternet Medyası Derneği Başkanı Aydın Akyürek
Çağdaş Gazeteciler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Aslı Emektar
Basın Emekçileri Derneği Başkanı Fatih Demirtaş