Gaziantep genelinde vaka artışları dikkat çekerken Gaziantep Valisi Davut Gül, uyarılarda bulunmaya devam ediyor. İstanbul’da vaka artışları yaşandığını söyleyen Vali Gül, “Bu vaka artışları bize de gelecek. Kısmen de gelmeye başladı. Bütün Gaziantep'e düşen tedbirleri tekrardan gözden geçirmektir. Sosyal hayatımızı yavaşlatmazsak ticari hayatta önlemler almazsak 10-15 gün sonra tekrardan yeni yasaklar gelebilir” dedi.Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te vaka sayıları her geçen gün artıyor. Covid-19 testi yaptırmak isteyen vatandaşların hastanelerde uzun kuyruklar oluşturduğu kentte, vaka sayılarının grip salgını ile birlikte daha da artmasından endişe duyuluyor.

VALİ GÜL, UYARILARDA BULUNDU

Gaziantep Valisi Davut Gül, geçtiğimiz hafta sonu Sarısalkım Mahallesi’nde faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret ederek, Maske, Mesafe ve Temizlik kuralları noktasında uyarılarda bulundu. Vali Gül, kurallara uymayanlar için ise cezai işlemlerin uygulandığını hatırlattı.

“ZORUNLU DEĞİLSE ÇIKMAYIN!”

Çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Biliyorum, maske uyarılarından sıkıldınız ama ağız ve burnumuzu kapatacak şekilde maske kullanmazsak hasta oluruz. Sosyal hareketliliğin azalması gerekiyor. Yakın akraba dahil olmak üzere misafir kabul etmeyin. Zorunlu değilse evinizden çıkmayın lütfen.”

“VAKA ARTIŞLARI BİZE DE GELECEK”

Açıklamalarını sürdüren Vali Gül, “Şu anda Avrupa'da ikinci dalga başladı. Vaka sayıları yükseliyor. Sağlık Bakanımız 4-5 gündür İstanbul'da sayının yükseldiğini söylüyor. Gaziantep'te ticari hareketliliğin olduğu bir şehir. Bu vaka artışları bize de gelecek. Kısmen de gelmeye başladı. Bütün Gaziantep'e düşen tedbirleri tekrardan gözden geçirmektir. Sosyal hayatımızı yavaşlatmazsak ticari hayatta önlemler almazsak 10-15 gün sonra tekrardan yeni yasaklar gelebilir. Çok şey istemiyoruz. Maske ve mesafeye dikkat edelim. Komşuluk aile ilişkilerine bir süre ara verelim. Ziyaretleri erteleyelim” ifadelerini kullandı. -Gaziantep Ekspres Gazetesi