Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, yapmış olduğu açıklamada "Dünya ve Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Gıda üretimi azalmakta, birçok üründe olduğu gibi gıda fiyatları da her geçen gün artmakta ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşması zorlaşmaktadır" dedi.
Süt’e gelen %47’lik fiyat artışına değinen Türkman, konuşmasında Türkiye'de tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanmakta olan aşırı üretim maliyetleri sofralarımıza gelen gıda fiyatlarının artmasına neden olduğunu, Kahvaltıların ve sofraların vazgeçilmezi süt ve süt ürünleri de bu fiyat artışlarından nasibini aldığını, almaya devam ettiğini, Yem maliyetlerinin aşırı artmasından dolayı Ulusal Süt Konseyinin 08 Aralık 2021 tarihi itibarıyla süt fiyatlarında yapmak zorunda kaldığı %47’lik fiyat artışı, aynı zamanda diğer hammadelere gelen zamlar yüzünden sofralarımıza gelen süt ve süt ürünlerinin fiyatlarının da yaklaşık %50 artmasına neden olduğunu, Bu fiyat artışları kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı günlük tüketmek zorunda olduğumuz süt, peynir gibi ürünleri lüks hale getirdiğini belirtti.
Türkman, bu zor günlerde tüketicinin de düşünülmesini gerektiğini belirttiği konuşmasında "Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak süt işleme tesisimizi kurarken amacımız, üyelerimizin ve üreticinin sütünü değerinden almak, tüketiciye de doğal ve sağlıklı gıdayı uygun fiyata ulaştırmaktı. Yaşanmakta olan bu aşırı fiyat artışlarına rağmen bu zor günlerde tüketicinin de sofrasına sütün, peynirin, gıdanın uygun fiyata ulaşabilmesi için stoklarımızdaki ürünlerin fiyatlarına zam yapmadan bu ürünler bitene kadar eski fiyattan satışına devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkman, piyasaya göre %30’dan başlayıp %100’e varan ürünlerin indirimli fiyatlarını açıkladı; buna göre zamsız fiyatlar şöyle şöyle;
%100 Keçi Sütünden Kesme Dondurma kg. fiyatı 50 tl. yerine 25 tl.
%100 Keçi Sütünden Deri Tulum Peyniri kg. fiyatı 99 tl. yerine 49 tl.
%100 Keçi Sütünden Salamura Antep Peyniri kg. fiyatı 94 tl. yerine 59 tl.
%100 İnek Sütünden Tam Yağlı Beyaz Peynir kg. fiyatı 47 tl. yerine 37 tl.
%100 İnek Sütünden Tam Yağlı Bidon Tulum Peyniri kg. fiyatı 59 tl. yerine 39 tl.
%100 Tam Yağlı Soğutulmuş İnek Sütü litre fiyatı 10 tl. yerine 7,5 tl.
%100 Doğal Katkısız Pul Biber kg. fiyatı 69 tl. yerine 39 tl.
%100 Doğal Sumak Ekşisi kg. fiyatı 69 tl. yerine 49 tl.
Not Süt satışımız açık süt olarak satılmakta olup pls. kap bedeli hariçtir. 
Halkımız ürünlerimizi Birliğimizin aşağıda adresleri yazılı satış noktalarından alabilirler.
Şube 1: Fatih mah. Fevzi Çakmak Blv. Özmimar apt. altı no:143 Şehitkamil
Şube 2: Savcılı mah. İnönü cad. no:166 Rüştü Uzel Meslek Lisesi Köşesi Şahinbey
İrtibat tlf.: 0539 8536116 – Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği