REFORM HABER-  Gastronomi kenti Gaziantep’te baklavanın kilosu 180 liraya kadar çıkarken, kebap çeşitlerinde de fiyatlar tavan yaptı. Bir dürüm ciğer kebabı 30 liradan satılırken, beyranın fiyatı ise 31 liraya kadar yükseldi. Gaziantep’in en önemli tatlısı baklavada yaşanan aşırı fiyat artışı karşısında yetkililer çaresiz. Esnaf ise kentte gelen turist sayısında artış karşısında pandemi sürecinde yaşanan ekonomik kayıplarının telafisi peşinde.

Gaziantep'te vatandaşın sorununa anında çözüm | Milat Gazetesi

Vali Gül ve Başkan Şahin uyarıyor ama nafile

Gaziantep Valisi Davut Gül düzenlenen onlarca toplantıda fiyatlar konusunda esnafı uyardı. Bu uyarıları dikkate almayan esnaflar pandemi sürecinde kapalı oldukları dönemin ekonomik sıkıntısını gidermeye çalışıyorlar. Kentte yeme-içme sektöründe yaşanan zamlar karşısında ise yerli ve yabancı ziyaretçiler kadar şehirde yaşayan vatandaşlarda şikayetçi olmaya başladılar. Kırmızı ve beyaz ette son aylarda aşırı zam yapılmamasına rağmen lokantalarda ortaya konan fahiş fiyatlar vatandaşları isyan ettiriyor. 3 kişilik bir ailenin lokantada bir öğün yemeği ortalama 170 lira olarak hesaplanıyor. Bu rakam bazı lokantalarda 400 lirayı buluyor.

GAZİANTEP'TE BAKLAVACILAR HARIL HARIL ÇALIŞIYOR - Son Dakika Haberleri
 
Baklavacı esnafı, fiyat konusunda geri adım atmıyor

Gaziantep’in dünya genelinde tanınan baklavası üst üste yediği zamlarla neredeyse alınamayacak duruma geldi. Özellikle dünyanın değişik ülkelerinde ve ülke genelinden sipariş edilen baklavanın kilo fiyatı 180 liraya kadar çıktı. Gaziantep’te yaşayan vatandaşlar baklava alamazken kentte gelen yerli ve yabancı turistler ise fiyatları nedeniyle baklavayı artık gramajla almaya başladılar. Her seferinde girdilere yapılan zammı öne süren baklava işletmeleri son dönemde girdilere zam yapılmamasına rağmen fiyat alışkanlıklarından vazgeçmiyorlar.

Beyran çorbası nasıl yapılır? Beyran içmenin faydaları nelerdir? - Yemek  Haberleri

Beyran 31, nohut 9 lira

Bir porsiyon beyran çorbasının maliyetinin işçilikle birlikte 10 lira olduğu hesaplanıyor. Buna rağmen beyran çorbasının porsiyonu yüzde 200 kar oranıyla satılıyor. Bu kar oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Gaziantepliler fiyat tarifelerine yetkililerin bir an önce müdahale etmesini istiyorlar. Nohut dürümü ve Lahmacunda yüksek fiyattan satılıyor