REFORM HABER - Güneydoğu Anadolu'da yetişen buğday, hasadı yapıldıktan sonra üretim tesislerine geliyor. Fabrikalarda eleme işlemlerinden geçirildikten sonra büyük kazanlarda haşlanarak güneşin altında kurumaya bırakılıyor.

2 gün boyunca nemsiz ortamlarda kurutulan buğday, traktörlere takılan tırmıklar yardımıyla karıştırılarak her tarafının güneş görmesi sağlanıyor ve sonra  traktörlerle toplanıp, kırım yapıldıktan sonra bulgur haline getiriliyor.

Dünyanın en büyük çiftliğinde buğday hasadı başladı | Son Dakika - Haber  Takvimi

"Gastronomi şehri' Gaziantep'te gıdanın her alanında üretim yapmaktayız"

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, bulgurun sofraların vazgeçilmezi olduğunu ve hasadı yapılan buğdayın zor ve uzun bir sürecin ardından bulgura dönüştüğünü söyledi.

Başkan Çolak, "'Gastronomi şehri' Gaziantep'te gıdanın her alanında üretim yapmaktayız. Bulgur da Türkiye sofrasının vazgeçilmez bir gıda besin maddesidir. Bulgur özellikle Gaziantep'te özel olarak üretilen buğdaylardan elde edilir" dedi.

Türkiye'nin bulgur ihtiyacının büyük kısmı Gaziantep'ten

Gaziantep'ten Türkiye'nin ve dünyanın birçok bölgesine bulgur ihraç edildiğini ifade eden Çolak, "Bulgur rekoltemiz de ortalama her yıl 1 milyon ton civarında gerçekleşiyor. Gaziantep olarak Türkiye'nin bulgur ihtiyacının büyük kısmını karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.