Tarım ve Orman Bakanlığınca, tek tırnaklıların kayıt altına alınması, hareketlerinin izlenmesi, hastalıklarının etkin kontrolünün sağlanması için harekete geçen İslahiye Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince ilçedeki tüm tek tırnaklı hayvanlar kimliklendirilerek, tek tırnaklı kimlik belgesi düzenleyerek kayıt altına almaya başladı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Düzenlenen tek tırnaklı kimlik belgesinde, hayvanın özel yaşam numarası, mikroçip kodu, cinsiyeti, türü, doğum tarihi ve yeri gibi bilgiler bulunmaktadır. Kimliğe, hayvanın işaret ve nişaneleri de kaydedilmektedir." ifadesi kullanıldı.

Çalışmalar kapsamında 31 Aralık 2020 tarihine kadar her yaştan tek tırnaklı hayvanlar yaşlarına bakılmaksızın kayıt altına alınarak kimlik belgesi düzenleneceği belirtilen açıklamada, 1 Ocak 2021 tarihinden sonra yönetmelik gereğince her yaştaki hayvan kaydı mümkün olmayacağı kaydedildi.

Yetkililer, tek tırnaklı hayvan sahiplerinin cezalı duruma düşmemeleri için 31 Aralık 2020 tarihine kadar hayvanlarını mikroçip taktırmak suretiyle kayıt altına almaları ve kimliklendirmelerine dikkati çekti.