REFORM HABER -  Nizip Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Nizip Belediyesi olarak hemşerilerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de kolayca ulaşabilecekleri daha yaşanılabilir bir şehir planladıklarını söyledi.

Sosyal belediyeciliğin sınırlarını zorlayarak her imkânı katma değere dönüştürüp halkımıza en iyi hizmet sunacağız diyen Başkan Sarı, sözlerine şöyle devam etti.

‘’Bir toplumu güçlü kılmanın yolu en dinamik ve küçük parçası olan aileye gereken önemi vermek ve aileye sahip çıkmaktan geçer. Güçlü bir anne karakteri, sağlam bir aile yapısının olmazsa olmazlarındandır. Her ailede güçlü, bilinçli ailesine sahip çıkan, ailesinin eksiklerini tamamlayıp, ailesini ve dolayısı ile ülkesini güçlü kılan kadınlarımızı görmek istiyoruz. Bu amaçla kadınlarımızın hayat boyu karşılaşacakları tüm zorlukları aşmalarını sağlayacak ve işlerini kolaylayacak bir proje ile işe başlıyoruz. Kadınlarımızın hem spor yapacakları -ki bunu bu alanda uzman arkadaşlarımız, ilçemizin neredeyse tüm mahallerinde onlar için donatıp hazırladığımız spor salonlarında, onlara özel programlarla yapacaklar- hem de ilçe sağlık müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen doktorlar ve sağlık görevlileri diyabet ve obezite ile mücadele sağlıklı yaşam becerileri ile ilgili eğitimler verilecek rutin sağlık taramaları yapılacaktır.

Yine, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'müz tarafından görevlendirilen psikolojik danışmanlar ve alanında uzman öğretmenler; anne çocuk etili iletişim becerileri, sosyal medya kullanımı verimli ders çalışma yöntemleri, pandemi döneminde eğitim ve benzeri alanlarda eğitim verecekler. İlçe müftülüğümüzce görevlendirilen Kuran kursu öğreticilerimiz ve alanında uzman bayan hocalarımız tarafından İslam’da kadın ve aile, annelik bilinci ve benzeri alanlarda ve ihtiyaç hissedilen her alanda bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktır. Ayrıca, İlçe Emniyet Müdürlüğü'müz görevlileri ve sosyal hizmet merkezi uzmanlarınca uyuşturucu ile mücadeleden aile içi şiddete kadar birçok konuda bilinçlendirme çalışmaları yapacaklardır. Kadınlarımızı, analarımızı bacılarımızı, kızlarımızı önemsiyor ve toplumda asıl olmaları gereken noktalarda çok daha güçlü ve bilinçli bir şekilde durmalarını istiyoruz. Bu kapsamda tüm birimleri ile bu projemizi destekleyen Kaymakam'ımız Kemal Şahin başta olmak üzere, bu uğurda emek sarf eden kurum müdürlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyor ve çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

İlçe Kaymakamı Kemal Şahin ise,"Tüm kurumlarımızla birlikte ilçede yaşayan annelerin eğitim sağlık hatta sosyal gelişimleri için elimizden gelen her şeyi yapacağız bu konuda projenin hayata geçmesinde emeği geçen Belediye Başkanı'mız Mehmet Sarı ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Daire amirlerinin hazır bulunduğu tören, İlçe Kaymakamı Kemal Şahin ve Belediye Başkanı Mehmet Sarı arasında imzalanan protokol ile son buldu.