Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan “Yeşil Antep” Projesi kapsamında ve Büyükşehir Belediyesinin “Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” sloganıyla organizasyonunu yürüttüğü şehir merkezinde 40 etaplık ağaçlandırma çalışması kapsamında Şehitkamil ilçesine bağlı Şirinevler Mahallesi’nde 3 bin metrekarelik alan ıhlamur ağaçlarıyla donatıldı.

Rahmetli Ahmet ve Beliz Yetkinşekerci anısına yapılan ağaçlandırma çalışmasına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yetkinşekerci ailesinin üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Şahin: Dünyayı Hastalıklardan Kurtarmak, Küresel Isınmayı Önlemek Şehri Yeşile Boyamak İstiyoruz

Ağaç dikim töreninde konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, Ahmet ve Beliz Yetkinşekerci’yi yakından tanıdığını ve iyiliksever olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Arkada ne bıraktığın çok mühim. Yüce gönüllü, girdiği ortama pozitif enerji veren ama başkalarının iyiliği için çalışandı Beliz Hanım. Hep birlikte bu yaptığımız çalışmalarla dünyayı cennet yapacağız. Cennet denilince yüce kitabımız yeşille su ile anlatıyor. Biz de dünyayı bu hastalıklardan kurtarmak istiyoruz. Küresel ısınmayı önlemek istiyoruz. Şehri yeşile boyamak istiyoruz. İşte bu yüzden buraya dikelecek ıhlamur ağaçları sağlık, şifa getirsin istiyoruz.”

Aile adına konuşma yapan Mert Yetkinşekerci ise, Başkan Şahin ve çalışanlara teşekkür ederek, “Ailemin bir ferdi olarak bu topraklara borcumuzu ödeme sorumluluğu ve bilincinde olmalıyız. Bu bilinçle ailemizin kıymetli büyüklerinin adını yaşatmak çok değerli. ‘Ad koy ki yaşasın’ mantığıyla sevgili babam ve kız kardeşimin adını koyuyoruz.”

Proje Tüm Hızıyla Sürüyor

Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller sloganıyla 40 etaplık projede bugüne kadar 238 bin 482 metrekare alan bugüne kadar ağaçlandırıldı. Proje kapsamında toplamda 12 bin 387 fidan toprakla buluştu.