Boyutu her geçen gün büyüyen salgının faturası yine 65 yaş ve üzerindeki vatandaşa kesildi.
Son günlerde kontrolden çıkan ölümcül virüse karşı yeniden kısıtlamaların, hatta tam kapanmanın getirilmesi bekleniyordu. Ancak küçük esnafın ve çalışanların zor durumu göz önünde bulundurulmuş olmalı ki tam kapanma yerine ramazan ayının 2 haftasında geçerli olacak kısmi kapanmaya geçildi.
Önceki gün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklandı. Bilim Kurulu’nun kabineye önerdiği çeşitli seçenekler masaya yatırılarak 2 hafta sürecek kısmi kapanmaya karar verildi. Buna göre, ana başlıklar olarak;  toplu iftar ve benzeri toplantılar gerçekleştirilemeyecek, şehirlerarası toplantılar zorunlu olmadıkça yapılmayacak,  hafta sonu kısıtlamaları sürerken hafta içi saat 19 ile 5 arası sokağa çıkılamayacak, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar gün içinde  saat 10 ile 14 arasında, 18 yaştan küçük olanlar da gün içinde saat 14 ile 18 arasında sokağa çıkabilecek  bu grup  şehir içi toplu taşıma araçlarına binemeyecek, düğün, nişan, kına, nikah, genel kurullar düzenlenemeyecek. 
Elbette vaka, hasta ve yaşamını yitirenlerin sayısındaki korkutucu artış karşısında sıkı önlemlerin alınması kaçınılmazdı. Bilim insanları kaygılandıran tablonun giderilmesi için en az 28 gün tam kapanmayı bile önermişti. Ekonomik destek sağlanarak zorunlular dışında tüm işyerlerinin faaliyetine son verilmesi talep edilmişti. Ancak ekonomik olarak zor durumda bulunan esnaf dikkate alınarak tam yerine kısmi kapanmaya karar verildi.
Kararların açıklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede önlemlerin faturasının iki doz aşısını olduğu halde yine 65 yaş ve üzeri yurttaşa çıktığı açıkça görüldü. Bu gruptaki insanlar geçen yılki uygulamalara benzer şekilde gün içinde saat 10 ile 14 dışında sokak özgürlüğünden yoksun kalacak. 
Siyasi irade baş belası virüsün en çok 65 yaş ve üzerindeki yurttaşları etkileyeceği kaygısı ile bu kararı almış olabilir. Ne var ki bu gruptaki bireyler öncelik sırası kendilerine verildiğinden aşılarını, hem de iki dozu çoktan oldu. Yani virüse karşı yüzde yüz olmasa bile korunaklı hale geldi, vücutlarında antikorlar oluştu. Aslında maskesini takan, mesafesini koruyan, temizliğine en çok özen gösterenler de onlar. Keşke, aşısını vurduran 65 yaş ve üzeri yurttaşlara güzel havalarda sokak yasaklanmasaydı. En azından sokağa çıkma süreleri daha fazla olsaydı. Umarım karar yeniden gözden geçirilir.
Aslında AVM’lerin de tam kapanması gerekiyordu. Son günlerde hastalığın genç yaş grubunda artış gösterdiği görülüyor. Bu grubun daha sıkı disipline edilmesi kaçınılmaz. Ayrıca aşılamanım yaygınlaştırılması salgının önüne geçebilmenin tek yolu. Elbette kurallara aksaksız uymak kaydıyla.  Sırası gelen nazlanmadan, efelenmeden aşısını gecikmesizin yaptırmalı. Zira hiç yabana atılacak yanı yok bu belanın.