YAŞAM

10 Adımda İnternetten Satış Yapmaya Başlayın

Abone Ol

İnternetten satış yapma yeni bir iş kuracak olanların ya da var olan işlerini geliştirmek isteyen kişilerin en çok yöneldiği alandır. E-ticaret sektörünün her geçen gün büyümesi ve gelişmeye başlaması kişilerin bu isteklerinin de artmasını sağlamaktadır. İnternetten satış yapmaya başlayacak olan çoğu zaman profesyonel olarak hareket ediyor olsa da bu sektöre yeni girecek olan kişilerin belirli bilgilere ihtiyacı bulunmaktadır.

10 Adımda İnternetten Satış Yapmaya Başlayın adlı bu yazımızda internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişilerin ihtiyaç duyacağı her şeyi sizlerle paylaşacağız. Siz de yazımızı inceleyebilir ve adım adım e-ticaret yapmak hakkında bilgi edinebilirsiniz.

E-ticaret Alanında Kendinizi Geliştirin

E-ticaret sektörü için kollarınızı sıvamaya başlarken ilk atmanız gereken adım e-ticaret hakkında bilgi sahibi olmak olmalıdır. Çünkü e-ticaret hakkında bilgi sahibi olmanız sektörü daha yakından tanımanıza olanak sağlayacak ve doğru adım atmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle e-ticarete başlamadan girişimcilik eğitimleri ve ücretsiz e-ticaret eğitimleri almaya özen gösterebilirsiniz. Böylece e-ticaret sektörünü yakından tanıyabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

KOSGEB Sertifikanızı Alın

İnternetten satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin her zaman hibe ve desteklerden yararlanması yüklerini hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Bu nedenle günümüzde birçok kişi KOSGEB Sertifikası aldıktan sonra e-ticaret sektörüne adım atmayı tercih etmektedir. Çünkü KOSGEB sertifikası bulunan girişimciler e-ticaret yapmak için şirket kurarken devletten destek ve hibe alabilmektedir.

İnternetten Satılacak Ürünleri Araştırın

E-ticaret ile internetten satacağınız her ürün oldukça önemlidir. Çünkü bir ürüne taleplerin fazla olması markaların daha kolay ve hızlı bir şekilde e-ticaret yapmalarına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle satacakları ürün ve hizmetleri belirlemeden önce markaların belirli konularda araştırma yapması gerekir.

E-ticaret istatistikleri, e-ihracat istatistikleri, internetten satılacak ürün tavsiyeleri, pazaryeri ürünleri gibi alanlarda araştırmalar yapmak markaların satacakları ürün ve hizmetlere daha kolay bir şekilde karar vermesine olanak tanır. Siz de bu tür bir araştırma yapabilir ve e-ticaret sitenizden satacağınız ürünleri belirleyebilirsiniz.

Şirket Kurun

E-ticaret alanında kendinizi geliştirdikten ve satacağınız ürünleri belirledikten sonra yapmanız gereken bir diğer çalışma da şirket kuruluşu olmalıdır. Şirket kurmadan e-ticaret yapmak yasak olduğu için işletmeler bu konuya oldukça önem vermelidir.

Şahıs şirketi, limited şirket ve anonim şirket türleri e-ticaret ile internetten ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmelerin en çok tercih ettiği şirket türleridir. Sizler de bu şirketlerin kurulumunu yapabilir ve böylece e-ticarete adım atabilirsiniz.

E-ticaret Alt Yapınızı Seçin

E-ticaret ile internetten satacağınız her ürün ve hizmeti sergileyeceğiniz bir siteye ihtiyacınız vardır. Bu nedenle markaların e-ticaret paketlerini doğru bir şekilde seçmesi gerekmektedir. E-ticaret paketi seçimi yaparken markaların ihtiyaçlarını, e-ticaret paketinin özelliklerini ve içerisinde yer alan modülleri göz önünde bulundurarak bir seçim yapması gerekmektedir.

Genellikle bu noktada profesyonel bir şekilde hareket etmek isteyen kişi ve işletmeler Ticimax gibi profesyonel e-ticaret altyapılarını tercih etmektedir.

Sitenize Ürünlerinizi Yükleyin

E-ticaret altyapınızı seçtikten ve sitenizi kurduktan sonra ürün ve hizmetlerinizi e-ticaret sitenize aktarmanız gerekmektedir. Bu noktada kişi ve işletmeler XML – Tedarikçi entegrasyonları ile sitelerine toplu ürün yükleyebileceği gibi Excel ile ürün yükleme ya da manuel ürün ekleme yöntemlerini tercih ederek sitelerine ürünlerini ekleyebilmektedir.

Sitenizi Tasarlayın

E-ticaret siteniz üzerinden satacağınız ürün ve hizmetleri sitenize yükledikten sonra e-ticaret sitesi tasarımına da önem vermeniz gerekmektedir. Çünkü internetten alışveriş yapacak olan kişilerin büyük bölümü güven veren e-ticaret sitelerinden ürün satın almayı tercih etmektedir.

E-ticaret firmalarının bu noktada güven verici bir site tasarımı yapabilmeleri için bazı konulara önem vermesi gerekmektedir. Responsive temalar kullanma, SSL sertifikaları ve kurumsal kimlik bu noktada önem vermeniz gereken konular arasında yer alır.

Sanal Posunuzu Alın

E-ticaret sitenizi tasarladıktan ve ürün fiyatlarını belirledikten sonra sattığınız ürünlerin tahsilatını gerçekleştirmek için sanal pos entegrasyonu da yapmanız gerekiyor. Markalar bu noktada bankalar ya da sanal pos firmaları ile anlaşma yaparak sanal poslarını alıyor ve sitelerine entegre ediyor.

Kargo Anlaşması Yapın

Sanal pos anlaşmanızı yaptıktan sonra yapmanız gereken bir diğer anlaşama da kargo anlaşmasıdır. Kargo anlaşmaları e-ticaret firmalarının sattığı ürün ve hizmetleri uygun fiyatlar ile müşterilerine gönderebileceği anlaşmalardır. Bu nedenle internetten satış yapmak isteyen her markanın bu anlaşmayı da yapması gerekmektedir.

Reklam Çalışmaları Yapın

İnternetten satış yapmak için hedef kitlenize ulaşmanız gerekmektedir. Bu yüzden e-ticaret ile internetten ürün satacak olan kişi ve işletmelerin hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak ve satışlarını artırmak için düzenli reklam çalışmaları yapması oldukça önemlidir.

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kurun

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapmak için sizler de Ticimax ile e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve anında satış yapmaya başlayabilirsiniz.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }