Yerel Seçimlere kısa bir süre kala AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, görevinden istifa etmişti. Çetin’in istifasının ardından AK Parti İl Başkanlığı görevini vekaleten Murat Şerbetçi yürütmeye başlamıştı.

İL BAŞKANI SEÇİM SONRASI BELİRLENECEK

Şerbetçi’nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonuna kadar İl Başkanlık görevine devam edeceği öğrenildi. Yerel Seçim sonrasında ise İl Başkanını belirlemek üzere AK Parti’de çalışmaların başlayacağı iddia edildi.

4 İSİM GÜNDEMDE

Edinilen bilgilere göre, AK Parti’de İl Başkanlığı için 4 isim konuşuluyor. Bu isimler AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Sait Kirazoğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, AK Parti İl eski Yöneticisi Semih Simitçi ve İş Adamı Ercan Göğüş oldu.

KİRAZOĞLU KONUŞULUYOR

İl Başkanlığı için konuşulan ilk isim Gaziantep 27.Dönem Milletvekili ve MKYK Üyesi Mehmet Sait Kirazoğlu. Kirazoğlu’nun İl Başkanı olması için bazı milletvekillerinin de destek verdiği öğrenildi. Kirazoğlu’nun adı daha önce Şehitkamil Belediye Başkan Adaylığı için geçmişti.

YILMAZ SICAK BAKIYOR

İl Başkanlığı için adı geçen bir başka isim ise AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz oldu. Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkan Adaylığı için konuşulan isimler arasında yer almış, ancak Rıdvan Fadıloğlu ile yola devam kararı alınmasıyla aday gösterilmemişti. Yılmaz, AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e yakınlığı ile biliniyor.

SİMİTÇİ DENEYİMLİ İSİM

AK Parti İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Semih Simitçi de İl Başkanlığı için konuşulan isimler arasında yer alıyor. İl Teşkilatlarında deneyimli bir isim olarak bilenen Simitçi’nin adı Şehitkamil İlçe Başkanlığı için de geçmişti.

''Döner Diplomasisi'' Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da döner kesti ''Döner Diplomasisi'' Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da döner kesti

ERCAN GÖĞÜŞ ADI GÜNDEMDE

İl Başkanlığı için adı geçen bir başka isim ise iş adamı Ercan Göğüş oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Ercan Göğüş’ün İl Başkanlığı için güçlü bir isim olduğu konuşuluyor. İş dünyasının yakından tanıyan bir isim olması da önemli bir etken olan Göğüş’ün İl Başkanlığı konusunda adının geçmesi dikkat çekti.