31 Mart Yerel Seçimler öncesi Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi’nin eski AK Partili isimlerle seçim kazanma yarışı içinde olduğunu kaydeden MHP Milletvekili Atay, bazı AK Partili isimlerin de bu kampanya sürecine destek oldukları iddiasını gündemde taşıdı. Atay, ‘’Ağacın kurdu içinde olur’’ derler. AK Parti’nin içinden kopup Yeni Refah Partisi’ne giden insanlar, kazanamayacaklarını bildikleri halde bir yapı içerisine girdiler. AK Parti’nin küskünlerini, kırgınlarını ve tabanını kaşıyarak oy devşiriyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Yerel Seçimlere kısa bir süre kala TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, İl Başkanı Mustafa Bozgeyik ve İl Yöneticileri ile birlikte Atay, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KAZANAMAYACAKLARINI BİLE BİLE

AK Partili isimlerin Yeniden Refah Partisi’nden aday gösterildiğini anlatan Atay, ‘’Ağacın kurdu içinde olur’’ derler. AK Parti’nin içinden kopup, küskün olarak nitelendirilen ve Yeni Refah Partisi’ne giden insanlar. Kazanamayacaklarını bildikleri halde bir yapı içerisine girdiler. Cumhur İttifakı olarak biz Genel Seçimlere, Yeniden Refah ve Büyük Birlik Partisi ile birlikte girdik. Cumhur İttifakı sayesinde barajı geçerek milletvekili çıkardılar. Özellikle Yeniden Refah Partisi çıkarmış olduğu vekilleri Cumhur İttifakına borçlu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde onlar da destek oldular.’’

Atay’dan Sert Sözler: Ağacın Kurdu İçinde…

İTTİFAKA EN BÜYÜK ZARARI BUNLAR VERİYOR

AK Parti Tabanına endeksli bir siyaset yapıldığını söyleyen Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yerel Seçimlerde ise kendilerine farklı bir yol çizdiler. Çizilen bu yol tamamıyla AK Parti tabanını oymaya endekslediler. AK Parti’nin küskünlerini, kırgınlarını ve tabanını kaşıyarak oy devşiriyorlar. AK Parti’ye ve kısmen MHP’ye zarar veriyorlar. Bu da muhalefetin işine yarıyor. Görünüşte Cumhur İttifakı paydaşı gibi görünüyorlar ancak ittifaka en büyük zararı onlar veriyor. Araban, Nurdağı, Oğuzeli’nde biz yaşıyoruz, Nizip’te onlar yaşıyor. Bu partinin bir taban potansiyeli yok. Bu potansiyel anketlerde de görülüyor tamamen AK Parti ve MHP’den devşirilen oy. Cumhur İttifakı üyesinin siyasetini tamamıyla ortaklarının oylarına yönelik malzeme yapması doğru değil. Burada az bir farkla muhalefete seçim kaybedilirse kazanan kim olacak?’’

PAZARLIK YAPMADIK

Yeniden Refah Partis'nin Türkiye genelinde aldığı oy oranının belli olduğunu söyleyen Atay, ‘’AK Parti ile pazarlığa gidilmiş ve bu pazarlıkta anlaşılamamış. Pazarlık yapmayan tek parti, MHP. Genel Başkanımız hiçbir menfaat gözetmeksizin Adana’da AK Parti’nin kazanabileceğini gördü ve Adana’yı AK Parti’ye verdi. AK Parti ile MHP arasında bir menfaat ortaklığı yok. Devlet için millet için ne gerekiyorsa Genel Başkanımız öyle bir politika izledi.’’ ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ İSİMLER ADAY GÖSTERİLDİ

Cumhur İttifakına zarar verildiğini ifaden eden Atay, ‘’Şu anda tamamıyla bizim içimizden kopup, tabanımızdan aldığı oylarla kaybetmeye endekslenmiş bir yapı var. Bir partinin her yerde oylarını artırması gerekir ancak bakıldığında AK Parti’den aday adayı olan isimleri aday gösterdiği yerde bu partinin oylarını artırdığını görüyoruz. AK Parti Belediye Başkanını alıp Araban’da Belediye Başkan adayı yapıyorsun. Aldığın oy senin değil. Oğuzeli’nde Bekir Öztekin, AK Parti’nin eski belediye başkanı. Bekir Öztekin, YRP’den değil AK Parti tabanından oy alacak. Aynı şey Nizip için de geçerli. Nizip’te aday olan isim AK Parti’den seçilmiş isim. Burada alınan oy partinin oyu olmuyor.’’

-BU AÇIKCA SİRK CAMBAZLIĞIDIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin’in Lansman toplantısında yaptığı konuşmanın hatırlatılması üzerine konuşan Atay, ‘’AK Parti Grup Başkanının da katıldığı Fatma Şahin’in lansman toplantısında durumu anlattık. Bu zamana kadar, diğer ilçelerde Yeni Refah Partisi’nden aday çıkan isimlerin kazanmaları halinde AK Parti’ye dönecekleri yönünde bir algı vardı. Araban’da Hasan Doğru kazanırsa AK Parti’ye dönecek, Oğuzeli’nde  Bekir Öztekin kazansa bile AK Parti’ye dönecek gibi bir algı vardı. Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp da, ‘’Bu açıkça sirk cambazlığıdır, bizim tabanımız oyuluyor. Hiçbir şekilde AK Parti dışında bir partiden seçilen bir isim AK Parti’de siyaset yapamaz’’ diyene kadar böyle devam etti. Tabanda mesajı bu şekilde algılamıştı.’’

 MESAJI AÇIK OLMALI

‘’Herkesin çıkıp mesajı açıkça vermesi gerekiyor’’ diyen Atay, ‘’AK Parti ve MHP dışından bir parti seçimleri kazandığında hiçbir şekilde bu partilerden Cumhur İttifakı’na geçiş olmayacak. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bir adayın, ‘’Kazanırsam AK Parti’ye dönerim’’ diyerek siyaset yapması kirli bir politikadır. Temiz bir siyaset değildir. Halen perde arkasından iş çevirenler olduğunu görüyoruz, bunu da AK Partili yöneticilere iletiyoruz. Araban’da bunu bariz bir şekilde yaşadık. AK Parti içinde yöneticilik sıfatları devam etmesine rağmen açıkça Yeniden Refah Partisi’nin adayına çalışıyor. Bunu da AK Parti Yönetimlerine ilettik. AK Parti içinde olup da Cumhur İttifakı aleyhinde çalışmak kirli ve yanlış bir politikadır.  Biz hiçbir çıkar olmadan sahadayız, inşallah 10’da 10 yapacağız. Büyükşehir ve 6 ilçede MHP’li teşkilatlar AK Partili adaylar için çalışıyor, MHP tabanı da helal oylarını bu isimlere verecektir. Aynı karşılığı 3 ilçemizde de bekliyoruz. Büyük oranda sorunları aştık, kadrolarımızda bir sıkıntı yok. Son yapılan anketlerde öndeyiz.’’

TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Cumhur İttifakı’nın Gaziantep’te rekor bir oyla 10’da 10 yapacağını söyledi. 1 Nisan tarihine kadar Gaziantep’te olduğunu belirten Atay, ’31 Mart yerel seçimlerine kadar Gaziantep’teyim. Seçimleri kazanmadan Ankara’ya gitmeyeceğim. Tüm MHP teşkilatımızla Cumhur İttifakı’nın kazanması için gece gündüz çalışacağız’ ifadelerini kullandı.

REKOR OYLA KAZANACAĞIZ

MHP’nin Gaziantep’te ilk defa 3 belediye başkanlığını alma şansı olduğunu belirten Atay, ‘Gaziantep’te MHP’ye kazanılacak 3 belediye başkanlığı verildi. Anketlerde bizler zaten önde olduğumuzu görüyoruz. Hedefimiz sadece kazanmak değil. Kayda değer bir oy almak. Bizlerin mücadelesi de bunun için İnşallah hedefimize ulaşıp o 3 belediyeyi yüksek oy oranıyla alacağız’ şeklinde konuştu.

BİR DAHAKİ SEÇİMDE İYİ PARTİ KALMAYACAK

MHP’den ayrılarak ayrı hareket eden ve İYİ Parti’ye gidenlerin de dönmeye başladığını belirten Sermet Atay, ‘Bir dahaki seçimde İYİ Parti’nin olmayacağını düşünüyorum. Gittikçe eriyorlar. Görünen tablo o yönde. Biz MHP olarak yolumuza Cumhur İttifakı ile devam edeceğiz’ diye konuştu.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’Nİ ELEŞTİRDİ

‘Şu anda Cumhur İttifakı sayesinde milletvekilliği kazandılar’ diye Yenide Refah Partisi’ne dikkat çeken Sermet Atay, ‘Hedefleri ve tüm planları AK parti içerisindeki küskünler. O küsküleri yanlarına çekerek oy alma peşindeler. Kazanmak gibi bir şanslar yok. Ama oylarını yükselterek ellerini güçlendirme peşindeler. Başka bir partinin küskünleri üzerinden yol alan partiler bir yere varamaz’ dedi.

BAŞKA PARTİDEN SEÇİLİP DÖNEMEZLER

Bazı siyasi partilerin ‘Bizler Cumhur İttifakı içerisindeyiz. Bu seçime kendi partimizden seçilip yeniden Cumhur İttifakı’na katılacağız’ şeklinde çalışma yaptıklarını hatırlatan Atay, ‘öyle başka partiden seçilip Cumhur İttifakı’na dönme lafları yalan. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu kapıyı zaten kapattı. Vatandaşımız bu tür oyunlara gelmesin’ şeklinde konuştu.

SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI

Gaziantep seçmenine sağduyu çağrısı yapan Sermet Atay, ‘Mutlaka küsenler olmuştur. Ama bu Devlet hepimizin. Belediyecilikte hizmet için adres Cumhur İttifakı’dır. Vatandaşımızı sağduyulu olmaya ve sandığa öyle gitmeye davet ediyoruz. Cumhur İttifakı olmadan belediyecilik hizmeti olmaz’ diye konuştu.

İSTANBUL VE ANKARA’NIN DURUMU ORTADA

İstanbul ve Ankara örneği veren Atay, ‘Bugün sadece sosyal medya belediyeciliği yapıyorlar. Algı peşindeler. Sosyal medyadan belediyecilik hizmeti olmaz. Proje üretemediler. O illeri görsünler ve sandığa ona göre gitsinler’ şeklinde konuştu.

milletvekili-sermet-atay-listede-18868

KENT İTTİFAKINA DÖNÜŞTÜ

Millet İttifakı’nın Gaziantep’te Kent İttifakı’na dönüştüğünü iddia eden Sermet Atay, CHP’nin DEM Partisi ile masa altından iş birliği yaptığını savundu.

Atay, ‘Gaziantep’te gizli gizli görüşüyorlar. İstanbul’da ve bazı yerlerde bu işi açıktan yapıyorlar. Gaziantep’te ise masa altından gizli gizli yapıyorlar. Millet İttifakı Kent İttifakı adı altında yapılmak isteniyor’ dedi.

ÖNCELİĞİMİZ YÜKSEK OYLA SEÇİMİ KAZANMAK

MHP’li isimlerin  Belediyelerde temsil edilmesi konusunda bir görüşme yapılmadığını anlatan Atay, ‘’Önceliğimiz 31 Mart akşamı yüksek bir oyla seçimleri kazanmak. Bu sonucun alınmasının ardından MHP’li adayların Belediyelerde temsil edilmesi konusunda Fatma Şahin ile nezaket ölçülerinde İl Başkanımız ile de konuşup MHP’nin de belediyelerde temsil edilmesini isteyeceğiz. MHP’nin temsil edildiği noktalar olacaktır. Diğer yandan meclislerde gruplar da kurulmuş olacak.’’

GIDA TERÖRÜNE DUR DENİLMELİ

Türkiye’de ekonomik anlamda sorunlar yaşandığını söyleyen Atay, ‘’Ülkemizde yüksek enflasyon söz konusu. Her şeyi devlet politikalarına bağlamamak gerek. Artık tüccar ve esnafın, gıda terörüne dur demesi gerekiyor. Marketler her gün etiket değiştiriyor. Her ürünün belirli bir maliyeti olur, gıda terörünü yaratan aracılar ve komisyoncularda açgözlülük hakim. 10 liraya mal edilen bir ürünü 30 liraya satmak helal kazanç değildir. Halkı da düşünmek gerek’’ diyerek sözlerini noktaladı.

DEVLET DESTEĞİ OLMADAN BELEDİYECİLİK YAPILAMAZ

Gaziantep’te Düzbağ ve Metro projelerini örnek gösteren Atay, ‘Bu projeleri Devlet desteği olmadan olmaz. Hiçbir hizmet yapılamaz. O yüzden vatandaşlarımız Cumhur İttifakı’na oy vermeli. Cumhur İttifakı belediyecilik hizmetinin tek adresidir’ diye konuştu.

BOZGEYİK: HEP SAHADAYIZ

MHP İl Başkanı Mustafa Bozgeyik de seçim sürecinde değil göreve geldikleri güden bu yana sahada olduklarını söyledi. Tüm ekiple birlikte kapı kapı gezdiklerini belirten Bozgeyik, ‘İnşallah Cumhur İttifakı’na 10’da 10 yaptıracağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana gitmediğimiz köy, ev kalmadı. Kapı kapı geziyoruz. Sahadayız ve 31 Mart gecesine kadar sahada olacağız’ dedi.

OYUMUZUN KARŞILIĞINI ALDIK

Gaziantep’te istihdamı, katma değeri ve çevre sağlığını bir arada sunan proje Gaziantep’te istihdamı, katma değeri ve çevre sağlığını bir arada sunan proje

MHP’nin oylarının karşılığını alıp almadığının sorulması üzerine konuşan Atay, ‘’Belediye Meclis üyeliliklerine bakıldığında bu oranın korunduğunu görüyoruz. Genel Merkezler arasında yapılan görüşmelerde, 5’te 1 oranında oyumuz, bu oran belediye meclislerinde sağlandı. AK Parti’nin aldığı belediyelerde 5’te 1 oranında MHP’li isimlere meclis üyeliği verildi, bizim aday çıkardığımız yerlerde de fermuar sistemi uygulandı. Hakkaniyetli bir bölüşüm oldu. Bize verilen Belediyeler, CHP’ye kaybedilen yerler oldu. Oğuzeli zaten MHP’de idi.’’