Okulların ara tatile girmesi ile birlikte hükümet, 9-12 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ramazan Bayramı tatilini 9 gün olarak duyurmuştu. Uzun bayram tatilini fırsat bilen çok vatandaş, tatil bölgelerine ve memleketlerine akın etti.

7 GÜNDE 55 CAN!

Ramazan Bayramını geride bırakırken, peş peşe gelen trafik kazaları da canımızı yaktı. 9 günlük bayram tatilinin yalnızca 7 günlük bölümünde meydana gelen trafik kazalarında 55 kişi hayatını kaybetti, 7 binin üzerinde vatandaş ise yaralandı.

BAKAN YERLİKAYA 7 GÜNLÜK BİLANÇOYU AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin acı bilançosunu açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tatilin 7. gününde 664 trafik kazası meydana geldiğini, 349 bin 174 aracın denetlendiğini, 24 bin 583 araca hız ve radar işlemi, 27 bin 808 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını belirtti. Tatilin 7 günündeki toplam 4 bin 370 trafik kazasında 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 331 kişinin yaralandığını kaydeden Yerlikaya, sürücü ve yolculara önemli uyarılarda bulundu.

6 KİŞİ ÖLDÜ, 18 KİŞİ YARALANDI

Bakan Yerlikaya’nın açıkladığı veriler, ağır bilançoyu gözler önüne sererken Gaziantep’te  durum farklı olmadı. Kentte bayramın 8 günlük döneminde 7 trafik kazası haberi geldi. Kent genelinde meydana gelen kazalarda, 6 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi ise yaralandı. Ramazan Bayramı’nda yaşanan acı tablo, yürekleri dağladı. İşte o kazalar…

KAZA, 7 ÇOCUK BABASI ADAM HAYATTAN KOPARDI

Kentte ilk olay 6 Nisan günü meydana geldi. Kaza, sabah erken saatlerde Karacaahmet Mahallesi Bahattin Nakıpoğlu Caddesi Otogar Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre, 42 yaşındaki Muhammed Reşit kontrolündeki motosiklet, kavşakta sürücüsü öğrenilemeyen 27 AD 245 plakalı kamyona arkadan çarptı. Feci kaza sonrası çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, feci kazada ağır yaralanan 7 çocuk babası motosiklet sürücüsü Muhammed Reşit'in hayatını kaybettiğini belirledi.

KAZAYA MÜDAHALEYE GİDERKEN, KAZA YAPTILAR: 4 YARALI

7 Nisan günü meydana gelen olay ise Gaziantep Batı Gişeleri çıkışında yaşandı. İddiaya göre, sürücülerinin ismi öğrenilemeyen 72 ABH 459 ve 73 AAR 704 plakalı 2 tırın maddi hasarlı kaza yapması üzerine durum polis ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine intikal eden ve kaza bölgesine varmak üzere olan polis ekiplerinin aracına ise arkadan gelen 33 CML 19 plakalı tır çarptı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ile destek polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kazada yaralanan 3'ü polis 4 kişiyi ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırdı.

HATALI SOLLAMA KAZA GETİRDİ: 6 YARALI

Yine 7 Nisan tarihinde meydana gelen bir başka olayda ise faciadan kıl payı dönüldü. Hatalı sollama nedeniyle meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Kaza, eski Gaziantep-Nizip yolu Karpuzatan mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Nizip’ten Gaziantep istikametine giden 42 BES 39 plakalı otomobil, karşı yönden gelen 27 ACU 722 plakalı başka bir araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki araçta bulunan Muhsin Y., Hasan Hüseyin Y., Rüveyda Y., Habib Y., Samet K. ve Hacer Y. yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Nizip Devlet Hastanesine kaldırıldı.

TANKER DEVRİLDİ: 1 YARALI

9 Nisan sabahı saat 08.00 sularında meydana gelen kazada ise yağışlı hava nedeniyle tanker devrildi. Gaziantep’i etkisi altına alan yoğun yağmurun yol şartlarını olumsuz etkilemesiyle gerçekleşti. Kontrolden çıkan tanker, Şekilli Kavşağı’nda devrildi. Kaza nedeniyle E-90 karayolu, Nizip yönünde trafiğe kapatıldı. Kazaya karışan tanker sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gaziantep'in fiyat ortalaması yok artık dedirtti Gaziantep'in fiyat ortalaması yok artık dedirtti

EN ACI KAZA…

Kente 8 Nisan günü meydana gelen kazada ise 4 yaşındaki Bilge hayatını kaybetti. Kaza, Gaziantep’in Yavuzeli İlçesine bağlı Göçmez Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Baba İsmail Z., tarlasındaki çalışmadan sonra evine dönerken köy meydanındaki bakkalın önünde duran oğlunu gördü. Bakkalın önünde duran oğluna doğru traktörüyle ilerleyen baba, 4 yaşındaki kızı Bilge Z.'yi görmeyerek traktörün büyük lastiğiyle üzerinden geçti. 4 yaşındaki Bilge ağır yaralanırken çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Bilge’yi hastaneye kaldırdı. Hastaneye kaldırılan talihsiz çocuk, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

ÖLÜM YOLU YİNE CAN ALDI

9 Nisan günü meydana gelen kaza 2 can aldı. Gaziantep- Nurdağı kara yolu 23'üncü kilometresinde, Ş.Y. yönetimindeki 03 ACY 234 plakalı hafif ticari araç ile Ökkeş Kirik idaresindeki 27 NL 132 plakalı otomobil çarpıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, otomobil sürücüsü Ökkeş Kirik (53) ve araçta bulunan Zeynep Kirik'in (50) olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada yaralanan sürücü Ş.Y, Ökkeş Abuş, Nesrin Abuş, İkra Abuş ve Oğuzhan Abuş ise ambulanslarla Nurdağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KATLİAM GİBİ KAZA

Son olay ise 13 Nisan günü yaşandı. TAG Otoyolunun Narlı Kavşağı bölümden meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Narlı Kavşağı yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Ferman C. idaresindeki 46 AGE 330 plakalı Tofaş marka otomobil, daha önce kaza yaptıktan sonra sağ şeritte bekleyen 33 AGS 294 plakalı Seat marka otomobile çarptı. Feci kaza sonrası diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildi.

2 KİŞİ ÖLDÜ, 2'Sİ AĞIR 7 KİŞİ YARALANDI

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk incelemesinde Ali Evren isimli şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği, 3'ü ağır toplam 8 kişinin de yaralandığı tespit edildi. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki çeşitli hastanelere kaldırdı. Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ağır yaralılardan Mehmet Şerif Evren de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ülkemizde büyük acılara neden olan trafik kazalarının bir daha yaşanmaması ümidiyle…