CHP Genel merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kritik bir karar imza attı. Genel merkez geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda, yerel seçimlerde başka partinin adaylarına açık ve gizli destek veren CHP’li isimlerin partiden ihraç edilmesine karar verilmişti.

29 NİSAN’A KADAR GENEL MERKEZE BİLDİRİLECEK

Edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Genel Başkan Yardımcısı M.Gül Çiftçi Binici ve Genel Başkan Selin Sayek Böke imzasıyla genel merkezin aldığı kararlar il başkanlıklarına bildirildi.  Alınan kararda, “Tüzüğün 68/1-e maddesi uyarınca “parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açım ve gizli çalışmak fiilinin kesin ihraç cezasıyla cezalandırılması gerektiği düzenlenmiştir. Bu hükme göre partimiz aleyhine gizli ve açık çalışma yürüten üyelerimizle ilgili disiplin süreci MYK tarafından başlatılacaktır. Yerel seçimlerde partimiz aleyhine, başka parti veya adayı lehine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevkinin yapılması için bu kişilerin isim ve partideki görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan tarihine kadar genel merkeze bildirilecek.’’ İfadeleri yer almıştı.

GAZİANTEP’TE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Genel Merkezden 81 İl Başkanlıklarına gönderilen yazının ardından Gaziantep İl Başkanlığı tarafından da çalışma başlatıldığı öğrenildi. 

CHP’DE İŞLER KARIŞTI

Genel Merkezden gelen yazının ardından CHP Gaziantep’te işler karıştı. CHP’li bazı isimler üstü kapalı olarak farklı gruplara çalışan partililer olduğunu ifade etti.

NASIL MECLİS ÜYELİĞİ YAPACAKSINIZ?

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan GBB Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, ‘’Geçen dönem Meclis Üyeliğinde oy vermeyin diye gezenler, şimdi nasıl meclis üyeliği yapacaksınız?’’ ifadelerini kullandı.

SUCU’DAN DESTEK

Kireç’in paylaşımına GBB Meclis Üyesi Mehmet Sucu’dan destek geldi. Sucu, ‘’ Hain her zaman haindir. Bu dönemde de partili olup da oy vermeyen namussuz hainler var. Gururları olsa bir gün durmazlar bu partide istifa ederler’’ dedi.

İLÇE BAŞKANI YAZIYI PAYLAŞTI

CHP Oğuzeli İlçe Başkanı Seydi Ahmet Keleş ise, ‘’CHP’li olmak ayrıca adalet, onurlu duruş sergilemek ve demokrasiye inanmak demektir’’ ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in son bir aylık asayiş bilançosu Gaziantep'in son bir aylık asayiş bilançosu

HEPİNİZİ BİLİYORUZ

Geçen dönem CHP Gaziantep İl Başkan Adayı olan Ulaş Şarklı da sert açıklamalarda bulunan isimlerden oldu. Şarklı, ‘’CHP’nin koltuklarını işgal edip de kendi çıkarları için AKP’ye hizmet edenlerin maskelerini düşürmek de bizim boynumuzun borcu olsun. Hepinizi biliyoruz’’ yorumunda bulundu.

KİMLER İHRAÇ EDİLECEK?

Genel Merkez tarafından gönderilen yazı sonrasında yaşananlar, CHP Gaziantep’te önümüzdeki günlerde çok sayıda ismin partiden ihraç edileceği yönünde yorumlara neden oldu.