Genel

Depremde Enkaz altında kalan Araçlar Hurdaya Döndü! Kasko Faturaları Açıklandı!

Abone Ol

Kahramanmaraş depremlerinin meydana gelmesi ile binlerce bina yıkıldı ve kırk beş binin üzerinde vatandaşımız ise, maalesef hayatını kaybetti. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, yıkılan binaların altında kalan otomobillerde teker teker çıkartılmaya devam ediyor. Deprem felaketi nedeni ile binlerce otomobil hurdaya çıktı.

Depremde zarar gören binlerce otomobil, boş arazilere ve çevre  il ve ilçelerdeki otoparklara çekilmeye devam ediyor. Araçlarına kasko yaptıran araç sahipleri, deprem nedeni ile kullanılamaz hale gelen araçları için başvurularda bulunmaya başladı. Kasko poliçelerinde deprem teminatı olan araç sahipleri, araçlarında dair ödemeleri alabilecekken, kaskosu olmayan ya da kasko poliçesinden deprem teminatı olmayan araç sahipleri herhangi bir ödeme alamayacak.

HASARLAR ÖDENMEYE BAŞLANDI

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, deprem bölgesinde hasar alan araçlara dair açıklamalarda bulundu. Başkan Atilla Benli yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; ‘’Mesela, kasko sigortasında, deprem teminatı olanlar için hasarlarını ihbar etmelerini beklemeden aksiyon alıp, sigortalılarla doğrudan irtibata geçip hasarı ödüyoruz.’’ Aynı zamanda Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, sigortalılık oranları üzerinden yapılan tahminlere göre deprem bölgesinde 1 milyon dolar seviyelerinde hasarın oluşacağını belirtti.

‘HASAR İHBARLARINI YAPSINLAR’

Kasko sahibi olan araçlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli açıklamalarına şu şekilde devam etti;

‘’Biz bu depremi de beklenen İstanbul depremini de başka depremleri de karşılayacak güç ve teminat yapısına sahibiz. Hiçbir sıkıntı yok. Şu anda deprem bölgesinde sigortalılık oranları üzerinden tahminlerimiz 1 milyar dolar civarında hasar olacağı yönünde. Mesela, kasko sigortasında, deprem teminatı olanlar için hasarlarını ihbar etmelerini beklemeden aksiyon alıp, sigortalılarla doğrudan irtibata geçip hasarı ödüyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren ciddi anlamda hasar dosyalarını ödeyeceğiz. Elbette sigortalılar hasar ihbarlarını yapsınlar ama bizler ihbarları beklemiyoruz.’’

Aynı zamanda Atilla Benli, deprem bölgelerinde çalışmaların yapıldığın ve bu kapsamda bireysel sigortalarla ilgili çalışmalarında hızlı bir şekilde tamamlanarak, ticari işletmelere geçileceğini ve avans ödemelerinin yapılacağını da belirtti.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }