GENEL

AA Haftanın Fotoğrafları

Abone Ol

Adana'da merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan Seyhan Nehri üzerindeki tarihi Taşköprü'ye konan martılar güzel görüntü oluşturdu.

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında çalışmalar sürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'na bağlı ekipler, Refah kentinde vatandaşlardan Kovid-19 testi için sürüntü örneği aldı.

İstanbul'da gün batımında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Levent'te bulunan gökdelenler gökyüzünde oluşan kızıllık ile güzel görüntüler

Sarıkamış Harekatı'nın 106. yılı dolayısıyla Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Ay Yıldızlı Tören Alanı'nda anma programı gerçekleştirildi. (

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 8-10 Ocak'ta gerçekleştirilecek Sarıkamış Harekatı'nın 106'ncı yılı anma etkinlikleri kapsamında sergilenecek kardan heykellerin yapımında sona gelindi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" sloganıyla düzenlenen Sarıkamış Harekatı'nın 106. yılı anma etkinlikleri, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'in katılımıyla başladı. Bakanlar Kasapoğlu ve Dönmez, kayak gösterisi programına katıldı.

Ankara’da sokak kedisi ile köpeğin iç ısıtan dostluğu AA muhabirinin objektifine yansıdı.

İslam kültürünün yanında birçok inancın da önemli bir parçası olan tespih, Konya'da nakkaş Ahmet Bozkurt Savanç'ın hünerli ellerinde sanat eserine dönüşüyor.

Düzce'de çocukluk yaşlarından bu yana kitaplara ve edebiyata merakı olan Türk dili ve edebiyatı doktora öğrencisi Ali Kılıç, uzun yıllar biriktirdiği harçlıklarıyla aldığı kitaplarla babasına ait nalbur dükkanının bir köşesinde kitaplık oluşturdu.

İstanbul'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasına genel olarak vatandaşların uyduğu görülürken, şehir hatları vapurları, kısıtlamadan muaf vatandaşları taşımaya devam etti.

İspanya'nın başkenti Madrid'de etkili olan kar fırtınası yaşamı felç etti. Kentte tüm yollar kapatılırken, uçak ve tren seferleri iptal edildi. Yetkililer Madrid'in tarihindeki en yoğun kar yağışı olduğunu söyledi. Madrid'in en turistik meydanlarından biri olan Cibeles meydanında toplanan vatandaşlar, kar yağışının tadını çıkardı. Bazıları ise, meydanda kayak yaptı.

Sakarya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Hendek ilçesindeki Dikmen Mahallesi'nde de kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Karın tadını çocuklar kar topu oynayarak çıkardı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da öğlen saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı şehri kısa bir sürede beyaza bürüdü.

Galatasaray, Süper Lig'in 18. haftasında Gençlerbirliği ile karşılaştı. Galatasaraylı futbolcu Arda Turan (ortada), bir pozisyonda Gençlerbirliği kalecisi Übeyd Adıyaman (sağda) ile mücadele etti.

Arap Baharı'nın ilk devrimini 14 Ocak'ta gerçekleştiren Tunus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri nedeniyle devrimin 10. yılını sessiz kutladı. Kutlamaların merkezi olan Habib Burgiba caddesi, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle güvercinlere kaldı.

Bingöl'ün Genç ilçesinde gönüllü gençlerin kurduğu 60 barınak soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına yuva oldu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de sabah erken saatlerden itibaren etkisini gösteren kar yağışı gün boyunca sürdü. Vatandaşlar, kar yağışı sırasında Federal Meclis Binası çevresinde yürüyüş yaptı.

İzmir'de Foça Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu'nu başarıyla tamamlayan 712'si Jandarma, 151'i Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli olmak üzere 863 uzman erbaş mezun oldu. Törenin sonunda kursiyerler kuleden iniş gösterisi icra etti.

Türkiye, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen 83 ülkeye yaklaşık 107 milyon dolarlık çiçek ihraç etti, sektörün 2021 yılki ihracat hedefi ise 125 milyon dolar olarak belirlendi. Ülke genelinde yaklaşık 55 bin dekarlık alanda üretilen çiçekler, yılbaşı, sevgililer, kadınlar ve anneler günü gibi özel günler başta olmak üzere yıl boyunca hem iç piyasaya hem de yurt dışına satılıyor.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }