SAĞLIK

Evinizden dört mevsim eksik etmemeniz gereken şifalı bitkiler

Abone Ol

Her birinin farklı bir özelliği olan bitkiler şifa dağıtıyor. Kronik rahatsızlıklardan solunum yolu hastalıklarına kadar çeşitli hastalığa faydası olan bu bitkileri mutfağınızdan eksik etmemelisiniz. Unutmamak gerekir ki, sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bitkiler yanlış ve aşırı tüketildiğinde faydadan çok zarar verebilir.

Alıç: Güney ve Batı Anadolu’da çokça yetişir. Kalp ritim bozukluğu, ağır enfeksiyon sonrası kalp kası zafiyetleri, kalp yetmezliği, Kalp krizi sonrası yüksek kan basıncı gibi faydaları vardır.

Kantaron: Bol güneşli yerlerde yani Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Korku, gerginlik, sinirsel rahatsızlıklar, depresyona ve uykusuzluğa karşı kullanılır. Suçiçeği, dudak uçuğu, bel ve sırt ağrılarına karşı bu çay kullanılır.

Atkuyruğu: Su kıyısında ve nemli toprakta yetişir. Bedende gereksiz sıvıları mineral dengesini bozmadan vücuttan atar. Neredeyse tüm deri hastalıklarında ya da geç iyileşen yaralarda kompres olarak kullanılır. Çocuklarda gece altına kaçırmak gibi sorunlar için çay kürü olarak uygulanır. Prostat ve prostat iltihabına karşı çok güçlü bir etkendir.

Civan Perçemi: Doğu ve kuzey doğu Anadolu bölgelerinde bolca yetişir. Yüksek ateşe karşı insan bedenine rahatça dengeleme özelliğine sahip olan civanperçemi, aynı zamanda yüksek kan basıncını düşürür. Regl dönemi ağrılarının giderilmesinde çok yardımcı olur. Mide, safra kesesi ve bağırsak rahatsızlıklarında bolca kullanılır.

Çoban Çantası: Kurak olmayan bölgelerde yani Karadeniz bölgelerinde yetişir. Mide, burun bağırsak ve düzensiz dölyatağı kanamalarına karşı çokça kullanılır. Ayrıca iç organlarda kasların gevşekliğini arttırmak için tedavilerde de kullanılır.

Ebegümeci: Ebegümeci neredeyse her bölgede yetişir. Kabız hastalığına karşı çok kullanılır. Kırıklardan, damar iltihabından oluşan yaralar, şiş el ve ayakların tedavisinde kullanılır.

Anason: Anason neredeyse hemen hemen her bölgede yetişir. Bağırsak kolitlerini yatıştırır. Karın ağrısına çok iyi gelir.

Pelinotu: Kuzey ve güney iç Anadolu bölgelerinde yetişir. Safra yollarının esnekliğini arttırır. Mide duvarı tedavilerinde kullanılır. İştahsızlık problemine çözüm bulmak için pelinotu iyi bir çözümdür.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }