SAĞLIK

Yılbaşı öncesi 2 günde kilo verin! Bu diyet vücudu arındırıyor...

Abone Ol

Yılbaşı akşamı bir çoğumuz için çok özel bir gündür. O gece için özel sofralar kurarak günlük yeme-içme alışkanlığımızın dışına çıkarız. Bu yüzden yılbaşı öncesinde ve yılbaşı sonrasında da yediklerimizi telafi etmek adına vücudumuzu arındıracak nitelikte bir beslenme uygulamak çok önemli. Vücutta detoks etkisi gösteren, arındırıcı özelliğe sahip kalsiyum beslenmesi hakkında İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya bilgi verdi. "Kalsiyum beslenmesi nedir?", "Kalsiyum beslenme listesinde neler bulunur?" diye soruyorsanız işte cevabı...

Dr. Ayça Kaya, "Kalsiyum Beslenmesi"ni şöyle anlattı: "Yılbaşı öncesi ve sonrası için benim geliştirmiş olduğum, esnek vejetaryen beslenme olarak nitelendirebileceğimiz 'Kalsiyum Beslenmesi'ni yapmanız çok faydalı.

Eğer yılbaşı öncesi ve sonrasında arındırıcı bir beslenme yapmak istiyorsanız tavsiyem; yılbaşı öncesi 2 gün ve yılbaşı sonrası 2 gün beslenmeyi uygulamanızdır.

Yağ yakımını kolaylaştırıp arındırıyor Bu beslenme hem yüksek kalsiyum içeriği sayesinde yağ yakımını kolaylaştırır hem de yüksek lif içeriği ve hayvansal gıdaları sınırlamasıyla vücudunuzda arındırıncı bir etki gösterir.

Kalsiyum Beslenmesi'nde et grubu diye tanımladığımız yumurta, peynir, kırmızı et, tavuk, hindi ve balık yenmez.

Kilolarınızdan kurtumak için haftada 2 kere yapın Ayrıca sağlığınıza yatırım yapmak ve fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız yeni yıl hedeflerinizden biri de haftada 2 gün kalsiyum beslenmesini uygulamak olsun."

Aynı zamanda ekmek dışı tahıl sınıfında yer alan pilav, makarna, hamur işleri, şeker, patates, kuru baklagiller de tüketilmez.

DR. AYÇA KAYA’NIN KALSİYUM DİYETİ "Kalsiyum diyeti beslenmesi listesinde neler var?" diye merak edenler için Dr. Ayça Kaya listeyi de paylaştı:

Her öğünde süt grubu tüketilir. Bu sayede hem hayvansal protein ihtiyacımızı karşılamış hem de kalsiyum tüketimimizi artırmış oluruz.

SABAH -4 yemek kaşığı yoğurt -2 yemek kaşığı yulaf ezmesi -1 ince dilim ananas -1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu

ÖĞLE -Haşlanmış sebzeler veya 4 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği -4 yemek kaşığı yoğurt -1 kepçe çorba veya 1 ince dilim esmer ekmek

AKŞAM -Haşlanmış sebzeler veya 4 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği-4 yemek kaşığı yoğurt-Bol yeşillikli salata

ARA -1 ince dilim ananas -1 su bardağı kefir

Gün boyu 2-2,5 litre su ve 2-3 fincan yeşil çay için. Kaynak: Milliyet.com

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }