Galatasaray’da Sacha Boey dönemi sonrası için yeni sağ bek çalışmalarına vakit kaybedilmeden başlandı. Sarı-Kırmızılı kulübün elinde geniş bir portföy var. Süper Lig’i iyi bilen oyuncular, yerli isimler ve yurt dışındaki yüksek potansiyelli genç yetenekler olmak üzere birçok kategoriye ayrılmış uzun bir transfer listesi üzerinde girişimler yapılıyor

Galatasaray sağ bek transferi için kolları sıvadı Boeynin yerine adaylar belirlendi...

Ara transfer sürecini en az hasarla atlatmak isteyen Cim Bom’un önceliği, Başakşehir’e kiralık verdiği Dubois’yı geri getirmek. Her ne kadar Başakşehir cephesi bu düşünceye sıcak bakmasa da görüşmeler devam ediyor.

MAAŞINI GALATASARAY ÖDÜYOR

MAAŞINI GALATASARAY ÖDÜYOR 

Dubois’nın hem sağ hem de sol bek oynayabilmesi, ayrıca maaşının büyük kısmının yine Galatasaray tarafından ödeniyor olması, Sarı-Kırmızılılar açısından bu geri dönüşü cazip kılıyor. Bununla birlikte sezonu yerli oyuncularla tamamlama fikri de bir hayli ağır basıyor. Mevcut durumda bu pozisyonda oynayabilen Kaan Ayhan, formaya en yakın isim.

ZEKİ TRANSFERİ ÇOK İSTİYOR

ZEKİ TRANSFERİ ÇOK İSTİYOR 

Diğer taraftan Milli futbolcu Zeki Çelik’in Roma’dan kiralanması konusunda da bazı temaslar var. Sezon sonunda ilk 11’deki yabancı sayısı serbest olacağı için, Galatasaray bu transferi kiralık gerçekleştirmek istiyor. Roma’da şans bulamayan Zeki de EURO 2024’te yerini garantileme hedefiyle bu transfere sıcak bakıyor.

BONSERVİSİ OLDUKÇA UYGUN

BONSERVİSİ OLDUKÇA UYGUN 

Bunların dışında Galatasaray’ın tıpkı Sacha Boey transferinde olduğu gibi, Fransa’da genç ve potansiyelli sağ beklerden oluşan bir de listesi bulunuyor. Bu doğrultuda görüşmeler de başlamış durumda. İlk olarak Strasbourg’un 22 yaşındaki Togo kökenli Fransız oyuncusu Marvin Senaya gündeme geldi. 1.81 boyundaki Senaya’nın 1-2 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle transfer edilme ihtimali söz konusu. Temaslar bir süre daha devam edecek.​​​​​​​

FEYENOORD DA ONUN PEŞİNDE 

Cim Bom’un Fransa’daki asıl hedefi ise biraz daha zorlu. Boey’nin Galatasaray’a geldiği takım olan Rennes’in sağ beki Lorenz Assignon, listenin ilk sırasında. 23 yaşındaki oyuncu da tıpkı Senaya gibi Togo kökenli, Fransız vatandaşı ve 1.81 boyunda. Ancak şu anki değeri 10 milyon Euro civarında ve genç futbolcuyu Hollanda kulüplerinden Feyenoord da ciddi olarak istiyor ve bu rekabetin piyasayı daha da artırabileceği tahmin ediliyor.