Ramazan ayının ilk gününde işletmelerin kişi başı iftariye fiyatları dudak uçuklattı. İlk günden iftarı dışarıda açmak isteyen vatandaşlar şok oldu. 4 kişilik bir aile için en düşük iftar menüsü bin 600 liradan başlıyor. İki gün öncesine kadar yarı fiyatına olan yiyecekler Ramazan’da ikiye katladı. Uçuk fiyatlar karşısında vatandaşlar ise ‘Bu kadar da olmaz ki?’ diye tepki gösterdiler.

Gaziantep FK: 3 - Fatih Karagümrük: 1 (Maç sonucu) Gaziantep FK: 3 - Fatih Karagümrük: 1 (Maç sonucu)

KAPISINDAN GEÇMEKLE YETİNECEKLER

İlk gün restoran ve kebapçılara amın eden vatandaşlar fiyatları görünce kapısından geçmekle yetinecek. İftariyelik, çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan menülerde geçen seneye oranla en az iki kat artış var. Ramazan boyunca 4 kez iftar yemeğine giden bir asgari ücretli maaşının tamamını vermek zorunda. İftar yemekleri bu yıl sadece zenginlerin gidebileceği yemekler olacak.

YÜZDE 100'E YAKIN ZAM

Müşteriler, artan fiyatlardan şikayetçi olduğunu dile getirirken birçoğu artık evde oruç açmanın daha uyguna geleceğini söylüyor. Fiyatların yüzde 100 oranında arttığına dikkat çekilirken gıda ürünlerinde, özellikle de kırmızı et fiyatlarındaki artışın menülerin zamlanmasının temel nedeni olduğu belirtildi.