Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz,  Gaziantep Ak Parti İl Başkanı Murat Çetin’e gönderdiği genelgede belediye meclis üyelikleri için kimler ,nasıl ve hangi, kriterler arandığını açıkladı. 31 Mart yerel seçimlerinde Gaziantep Şehitkamil’de için 45 kişi taşra ilçelerinde nüfus oranlarına göre belirleneceği belirtilirken, 20 Şubat’ta listelerin İl ve İlçe seçim kurullarına verilmesi gerektiği belirtildi.

Şahinbey’de 107 Şehitkamil’de 108 kişi belediye meclis üyelikleri için başvurdu.

Ak Parti Şahinbey belediye meclis üyelikleri için 107 kişi ilçe yönetiminden, 5 kişi istifa ederken Şehitkamil’de de 6 kişininin istifa ettiğini öğrenildi. İl’den de asil ve yedekten 4 kişi meclis üyelikleri için istifa etti. Şahinbey’e 107, Şehitkamil’e de 108 kişinin Belediye Meclis üyelikleri için başvuruları olduğu ifade edildi.

Meclis üyelikleri, ilk toplantısına kimler katılacak?

Gaziantep Şahinbey, Şehitkamil ve taşra ilçelerinin, Belediye meclis üyeliklerini belirlemek için Ak Parti Gaziantep koordinatörü Konya Milletvekili Mehmet Baykan başkanlığında yapılacağını ve toplantıya İl Başkanı, Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları, il ve ilçe Başkanlarının katılacağı bu toplantıdan çıkan başvuruların Şahinbey ve Şehitkamil için 90 üye belirleneceği ve belirlenenler İl Başkanlığına bildirecek.

Toroslar EDAŞ Gaziantep’i bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı Toroslar EDAŞ Gaziantep’i bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı

İlçe Belediye Meclis Üyeleri için son kararı Genel Merkez verecek

Ak Parti Seçim İşlerinde Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ak Parti Gaziantep koorninatörünün tespit ettiği 90 kişilik ismin İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlıu, Şahinbey Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz'ın tekrar toplanacağı ve son listeyi hazırlayıp Genel Koordinatör olan Konya Milletvekili Mehmet Baykan’a teslim edileceğini belirtti.

Belediye meclis üyesi olma kriteri ne?

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin başkanlığında toplanacak komisyonda belediye meclis üyelikleri için aranan kriterlerin başında yüksek lisansın öne çıkacağı hukukçu, mühendis, mimar, halkla ilişkiler, medya tanıtımcıları, şehir planlamacısı,muhasebeciler  ve mali müşavirlik gibi bazı şartların aranacağı belirtilirken listede en az 15 üniversite ve yüksek lisans mezunun olması gerektiğini ve bazı sivil toplum kuruluşlarında çalışmak şartı olacağı ifade edildi.

3 dönem kuralı uygulanacak

Ak Parti Genel Merkezi’nin aldığı karar üzerine Gaziantep’te 3 dönem kuralını uygulayacağı ve Ak Parti’nin dinamik yapısının güçlenmesi için kadınlara ve gençlere önem verileceği de belirtildi.