Gaziantep’te Ak Partililer dün gerçekleşen İl Başkanı istifasının ardından yeni Başkan’ın kim olacağını tartışmaya başladılar. Birkaç isim üzerinde yapılan değerlendirmelerden ortak karar çıkmayınca İl Başkanlığı için hiç gündemde olmayan isim gündeme geldi. Ak Parti Genel Merkezi’nin 3 dönem Milletvekilliği ve İl Başkanlığı yapmış olan ve partililerin ağabeyi olarak bilinen Ahmet Uzer ismine sıcak baktığı bildirildi. Kriz dönemlerinde sürekli yapıcı rol üstlenen ve parti içinde büyük kesimin saygı duyduğu Ahmet Uzer’in Gaziantep İl Başkanı olarak Genel Merkez tarafından atamasının yapılmasına Ak Parti kulislerinde kesin gözüyle bakılıyor.

Ahmet Uzer Kimdir ?

26 Mart 1956 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamlandıktan sonra, Yüksek öğrenimini Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirerek tamamladı.

FUTBOLA YAKIN İSİM

Uzun yıllar Gaziantep’te demir ticareti ile uğraştı. 1988 yılında haddecilik, 1990 yılında tekstil, havlu, bornoz üretimi ve ihracatı yaptı.  Halen gıda ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır. Uzun yıllar spor camiası içerisinde yer aldı. 1974-1988 yılları arası amatör küme futbol takımlarında futbol oynadı. Siyasete 1994 yılında Refah Partisi’nde başladı. Refah Partisi il başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.  Fazilet Partisi’nde kurucu il başkanlığı görevlerinde bulundu. 1999 yılında Fazilet Partisi Şahinbey Belediye Başkan adayı oldu.

KURUCU İL BAŞKANI

14 Ağustos 2001 yılında kurulan Ak Parti’de kurucu il başkanlığı görevinde bulundu.  2002 yılında yapılan genel seçimlerde 22.Dönem Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Gaziantep’i temsil etti .22. dönem milletvekili olarak TBMM Bayındırlık, İmar ve Turizm Komisyon Üyeliği, TBMM Sanayi Komisyonu üyeliği, Türkiye-Irak Dostluk Grubu üyeliği görevlerinde bulundu. 22.dönem milletvekilliğinden sonra 2009 yılında yapılan kongrede yeniden AK Parti Gaziantep il Başkanlığı görevine seçildi.

GÖREVLERİ NELERDİ

2009-2014 yılları arasında aralıksız olarak 6 yıl AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı görevini yaptı. Sırasıyla; 2010 yılında yapılan Referandumda, 2011 yılında yapılan Genel Seçimlerde, 2014 yılında yapılan Yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti Gaziantep İl Başkanı olarak seçimlerden başarılı sonuçlar alan teşkilatın başında yer aldı. Gaziantep Kent Konseyi Genel Kurul Üyeliği, MÜSİAD üyeliği, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği başta olmak üzere halen çok çeşitli dernek ve vakıflarda Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Ahmet Uzer , evli ve 3 çocuk babasıdır.