1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin yapımına 2013 yılında başlanmış ve 10 yıllık inşaat sürecinin ardından 2023 yılı Ekim ayında hizmete açılmıştı. Günlük 8 bin hastaya hizmet sunan 1875 Yatak kapasiteli, 334 poliklinik, 259 yoğun bakım ünitesi, 63 ameliyathanesi ile Gaziantep’i sağlık üssü yapacak Şehir Hastanesi’nin resmi açılış tarihi belli oldu.

PAZAR GÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELİYOR…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere kentte olacak. Bir dizi program ve açılışlara katılması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kentte en çok önemsediği proje ise Şehir Hastanesi. Yapımı sürecinde büyük çabalar gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şehir Hastanesi ve bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirmesi, Gaziantepliler ile bir araya gelmesi bekleniyor.

SAHA KOORDİNATÖRLERİ GAZİANTEP’E GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kente gelişi öncesi Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörleri Gaziantep’e geldi. Gaziantep sağlığı, şehir hastanesi gibi konularda İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin’den bilgi alan saha koordinatörleri, Şehir Hastanesi’nde de son kontrolleri yaptı.  Gaziantep Şehir Hastanesi’nde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi öncesi hummalı bir çalışma yürütüldüğü öğrenildi.