Gaziantep

Gaziantep’te afet hasarı için dev destek: Valiliğe 100 milyon TL kaynak...

Gaziantep’te geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli yağış ve süper hücre fırtınasının ardından oluşan hasarın giderilmesi için Ankara’da kritik bir temas gerçekleştirildi. AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül öncülüğündeki Gaziantep milletvekilleri, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile bir araya geldi.

Kent genelinde 39 okul başta olmak üzere 100’den fazla binada hasar meydana gelirken, ekipler sahada yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Afetin izlerini silmek için hem yerel hem de merkezi yönetim koordinasyon içinde hareket ediyor.

Valilik emrine 100 milyon TL ödenek

Gerçekleştirilen görüşmede konuşan Bakan Çiftçi, Gaziantep’teki hasarın giderilmesi amacıyla Gaziantep Valiliği emrine 100 milyon TL ödenek aktarıldığını açıkladı. Kaynağın, öncelikli olarak zarar gören kamu binaları ve altyapı çalışmalarında kullanılacağı öğrenildi.

Milletvekillerinden Ankara çıkarması

Heyette Ali Şahin, Derya Bakbak, Mesut Bozatlı, İrfan Çelikaslan ve Bünyamin Bozgeyik de yer aldı. Görüşmede şehirdeki son durum değerlendirilirken, ihtiyaçlar ve talepler de Bakan Çiftçi’ye iletildi.

Gül: “Tüm imkanlar seferber edildi”

Ziyaret sonrası açıklama yapan Abdulhamit Gül, afetin ilk anından itibaren devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini vurgulayarak, “AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarımız sahada vatandaşlarımızın yanında yer aldı. Sayın Bakanımıza şehrimize gösterdiği yakın ilgi ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Süreç yakından takip ediliyor

Milletvekili İrfan Çelikaslan ise yaptığı değerlendirmede, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ilgili tüm kurumların süreci yakından takip ettiğini belirterek, yaraların hızla sarılması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

Sosyal destek de devrede

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da selden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na 50 milyon TL ek kaynak aktarıldığını duyurdu.

Gaziantep’te afet sonrası toparlanma süreci çok yönlü desteklerle devam ederken, yetkililer vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }