SPOR

Gaziantep'te Dünya Çocuk Atletizm Günü etkinliği! 200 çocuk sporla buluştu

Gaziantep Valiliği, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Dünya Çocuk Atletizm Günü etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Akkent Spor Köyü’nde gerçekleştirilen organizasyona 200 çocuk sporcu katılarak hem yarıştı hem de eğlenceli aktivitelerle unutulmaz bir gün yaşadı.

Çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte minik sporcular atletizmin farklı branşlarında çeşitli parkurlarda mücadele etti. Gün boyunca süren etkinliklerde çocuklar takım oyunları, koordinasyon çalışmaları ve eğitsel spor aktiviteleriyle keyifli vakit geçirdi. Tribünlerde bulunan aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmasını istiyoruz

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çocukların küçük yaşta sporla tanışmasının önemine dikkat çekerek Şahinbey Belediyesi olarak gençlere ve çocuklara yönelik spor yatırımlarını artırarak sürdürdüklerini ifade ederek, “Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için sporun hayatlarının bir parçası olması gerekiyor. Bizler de Şahinbey Belediyesi olarak çocuklarımızın spor yapabilmesi adına spor alanları, tesisler ve çeşitli organizasyonlarla onların yanında olmaya devam ediyoruz. Yapılan organizasyonda çocuklarımızın mutluluğunu görmek bizleri son derece memnun etti. Geleceğimiz olan evlatlarımızın hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sunacak her projeye destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Etkinlik sonunda dereceye giren sporculara madalyalar verildi.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }