İngiliz Kraliyet Ailesi, sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor..

75 yaşındaki Kral Charles, prostat büyümesi nedeniyle geçtiğimiz günlerde ameliyat olmuş ve tedavisinin ardından taburcu edilmişti..

Buckingham Sarayı'ndan İngilizleri üzen bir haber geldi..

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi kondu.Ingiltere Krali Charles A Kanser Teshisi Koyuldu 7268 Webp

Kanserin türünün henüz tespit edilmediği ancak prostat büyümesi nedeniyle gördüğü tedavi sırasında keşfedildiği açıklandı. Ayrıca Kral III. Charles'ın bugünden itibaren kanser tedavisine başlayacağı bildirildi.

Buckingham Sarayı'nın açıklamasında, Kral Charles'ın "Hastalığı konusunda tamamen pozitif olduğu ve mümkün olan en kısa sürede kamu görevine dönmeyi dört gözle beklediği"ne yer verildi.

Kral III. Charles'ın kanser tedavisi boyunca düzenlenecek etkinliklere onun yerine diğer üst düzey kraliyet mensuplarının katılması bekleniyor. Kanserin evresi ya da tespit edildiği bölge hakkında daha fazla ayrıntı paylaşılmadığı görüldü.

Halka açık etkinliklerine ara verecek olsa da 75 yaşındaki Kral'ın devlet başkanı olarak anayasal rolüne devam edeceği öğrenildi.

İNGİLİZ MEDYASI SON DAKİKA GEÇTİ

İngiliz medyasının Kral Charles’e konulan kanser teşhisini izleyicilerine son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

Yapılan haberlerde Buckhingam Sarayı tarafından yapılan açıklamaya yer verildi.

Kanser teşhisi konuldu

Saraydan yapılan açıklamada Kral Charles'a kanser  teşhisi konduğu duyuruldu..

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada "Kral'ın iyi huylu prostat büyümesine yönelik son hastane ziyareti sonrası yapılan testlerde bir kanser türü saptandı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Majesteleri, spekülasyonların önüne geçebilmek adına teşhisini paylaşmayı tercih etti." denildi.

Kraliyet kaynakları ise Kral'ın hastalığının prostat kanseri olmadığı belirtildi.

İngiltere Başbakanı: Majestelerine hızlı bir iyileşme süreci diliyorum

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaımda, "Majestelerine hızlı ve tam bir iyileşme süreci diliyorum" ifadesini kullandı.

Prostat ameliyatı olmuştu

Buckingham Sarayından 26 Ocak'ta yapılan açıklamada, Kral 3. Charles'ın, yerel saatle 08.30'da Clarence House sarayından ayrılarak hastaneye gittiği duyurulmuştu.

Açıklamada, "Majesteleri, geçen hafta boyunca kendisine iyi dileklerini gönderenlere teşekkür ediyor ve hastalığının halk sağlığı konusunda farkındalık yarattığını öğrenmekten mutluluk duyuyor." ifadeleri kullanılmıştı.

Kral Charles'ın The London Clinic isimli özel hastaneye eşi Kraliçe Camilla ile gittiği de basına yansıyan görüntülerde yer almıştı.

Kasım ayında 75 yaşına giren Kral Charles'ın sağlık durumuna ilişkin daha önce Buckingham Sarayından yapılan açıklamada, Kral'ın iyi huylu prostat büyümesi tedavisi için düzeltici prosedürden geçirileceği ifade edilmişti.

Kral Charles, geçtiğimiz hafta ameliyat olmuş, tedavisinin ardından taburcu edilmişti..

Galler Prensesi Kate Middleton sağlık durumunu açıkladı Galler Prensesi Kate Middleton sağlık durumunu açıkladı