SİYASET

MHP Milletvekili Sermet Atay'dan BOMBA etkisi açıklamalar

Abone Ol

G10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri, İçişleri Komisyon Başkan Vekili ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ile bir araya geldi. TBMM'de gerçekleşen görüşmede Gaziantep ile ilgili Atay önemli sorunların altını çizdi..


GAZİANTEP'TE SUÇ ORANLARI NEDEN YÜKSEK?


Atay, Gaziantep'in yıllardır suç oranlarında ön sıralarda yer aldığını belirterek, "Bunun çeşitli nedenleri var. Göç, eğitimsizlik ve caydırıcı cezaların olmaması bunda önemli etken. Ayrıca kentin demografik yapısı, bulunduğu konum bunu tetikliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son Gaziantep ziyaretinde önemli bir güvenlik zirvesi gerçekleştirdi. Bu zirvede Gaziantep'te suç oranlarının aşağıya çekilmesi için, gerekenlerin yapılacağının sözünü verdi...


YENİ POLİS MÜJDESİ


Gaziantep pahalı şehir olması nedeniyle polis tayinlerinde tercih edilmiyor. Son atamalarda Gaziantep'ten 500 polis başka ile atama istedi, yerine ise 300 polis geldi. Burada 200 polis açığı oluştu. Süleyman Soylu bakanımız, 200 açığa ilave olarak 500 yeni mezun polisin Gaziantep'e atanması sözünü verdi. Böylece ilk atamalarda tercih hakkı olmayan 700 yeni polis en az 8 yıl Gaziantep’te atanacak ve polis kadrosunda gençleşme olacak.


BAŞBUĞ MÜDÜR 24 SAAT GÖREVDE
Bir şehrin Müdürü en az 1 yılda şehri tanıyor ve kadrosunu kuruyor. Bizde 11 ayda değişen Emniyet Müdürleri oldu. Geçmişte, uyuşturucuyu bitireceğim diyerek, kentin üzerinde her gün helikopter uçuran ama hiçbir sonuç alamayan müdürler gördük. Oysa polis şov yapmaz, gereğini yapar. Şimdi görevini yapan, kadrosunu kuran ve sahaya hakim bir Emniyet müdürümüz var. Mustafa Emre Başbuğ müdürümüz bu anlamda ciddi mesafe almıştır, başarılı olacaktır" dedi.


SENDİKALAR YÖNETİYOR


Gaziantep'in eğitimde yaşadığı başarısızlığın sorumlusunun Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe olduğunu vurgulayan Atay, 'Devlet, eğitimde seviyenin yükselmesi için en fazla öğretmen atamasını Gaziantep’e yaptı. Sanayiciler okul yapımı için sıraya girdi. Fiziki ve akademik kadro oluşmasına rağmen eğitimde bir arpa boyu yol alınamıyorsa, burada sorumlular hesap vermelidir. Bu hesabı vermesi gerekende Milli Eğitim Müdürüdür. Maalesef Gaziantep’te eğitimi sendikalar yönetiyor. Başarısızlığın faturası da siyasilere çıkıyor” diye konuştu.


SAĞLIKTA YILAN HİKAYESİ


Atay, Gaziantep'te sağlık sektörü hakkında da önemli açıklamalar yaparak, “İki firmanın anlaşmazlığı yüzünden şehir hastanesi 9 yıldır bitmedi. Artık bu hastanenin bitmesini istemeyen bir lobi olduğunu düşünüyorum. Bunu Sağlık Bakanına da söyledim. Öte yandan Gaziantep Üniversitesi’nde hayatında hastaya bakmamış, ameliyat yapmamış, vizite işlemini bilmeyen bir farmakoloji uzmanı Başhekim olarak atanıyor. GAÜN Rektörünü uyarmamıza rağmen, hala görevde tutuyor' şeklinde konuştu.


SOSYAL MEDYA YASASI GELİYOR


Yalan ve şantaj Gazeteciliği yapmanın artık önüne geçileceğini de sözlerine ekleyen Atay, şunları söyledi:

Sosyal medyada insanlara hakaret etmek bu kadar kolay olmamalı. Eleştiri olur ama kimse kimseye hakaret edemez. Yeni yasa ile bunun önüne geçeceğiz ve kim olduğu belli olmayan hesapları engelleyeceğiz. Yeni yasada gerçek gazeteciler ile bu işi şantaj ve tehdit olarak kullanan, kaynağı nereden geldiği belli olmayan para kazanan sözde gazeteciler ortaya çıkacaklar. 

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }