Başak Demirtaş, DEM’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için DEM Parti'ye resmi adaylık başvurusu yaptı.

G F F7It4B E A A8E Pw

  • 14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı Kemal Kılıçdarolu'nu destekleyen DEM Parti, Yerel Seçimler'de İstanbul'dan aday çıkartmaya hazırlanıyor.

Başak Demirtaş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için DEM'e başvurdu - Resim : 1

RESMEN BAŞVURDU

  • DEM'in tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ve DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'nin adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçiyordu.
  • Cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'ye İBB adaylığı için resmen başvuru yaptığı açıklandı.

Başak Demirtaş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için DEM'e başvurdu - Resim : 2

EKREM İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın DEM Parti’den İBB adaylığına ilişkin soruyu yanıtladı.
  • İmamoğlu, “Bir başka partinin aday çıkartıp çıkartmayacağıyla ilgili bir adayın yorum yapması zaten doğru bir şey değil. Dolayısıyla bu konu, DEM Parti’nin karar vereceği bir konu.” ifadesini kullandı.

Başak Demirtaş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için DEM'e başvurdu - Resim : 3

ÖZEL NE DEMİŞTİ?

  • Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti ile yakın bağlarının olmadığını vurgulayarak DEM Parti'ye mesafelerinin diğer partilerle aynı olduğunu dile getirdi.
  • 'DEM ile ortaklık' ifadelerine tepki gösteren Özel, partisinin grup toplantısında "DEM, DEM, DEM diyorlar; her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM'le de o kadar ilişkimiz var" ifadelerini kullandı.

Başak Demirtaş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için DEM'e başvurdu - Resim : 4