Son Dakika: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalarda bulundu. Akşener, istifa edip etmeyeceği konusunda ise "Üzerimize düşeni yapacağız, en kısa sürede kongremizi toparlayacağız" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Nitekim tam da bu sebeple parti tüzüğümüzün genel başkanı olarak bana verdiği yetki gereğince en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin ardından bugün partisinin genel merkezinde basın açıklamasında bulundu. Akşener, seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, "Milletimizin iradesiyle seçilen tüm büyükşehir belediye başkanlarının il, ilçe ve belde belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve muhtarları tebrik ediyorum. Şunu açıkça söylemek isterim ki; seçimlerin Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır bir olgunluk ve zerafetle tamamlanmış olmasını, ülkemizin köklü demokrasi geleneği için fevkalade önemli ve kıymetli buluyorum. Biliyorsunuz demokrasilerde her konu tartışılabilir ama tek bir konu tartışılamaz o da seçmenin hür iradesiyle sandığa attığı oyudur" diye konuştu.

"İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız"

"Aziz milletim geride bıraktığımız seçimlerle birlikte milletimizin iki yumruk arasına sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu bir kez daha görmüş olduk" diye konuşan İYİ Parti lideri Akşener, şunları kaydetti:

"2023 yılındaki seçime göre milletimizin sandığa katılım oranındaki büyük düşüşü hiçbir siyasi görmezden gelemez. Milletimiz bu seçimlerde alışılmış kutuplaşma alanlarına ‘sen sucusun ben bucuyum’ ayrıştırmalarına ve kendi gündeminde olmayan suni kavgalara mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi. Siyaset kurumu olarak sandıklardan çıkan mesajı duymak hepimizin görevidir. İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Her zaman yaptığımız gibi seçim sonuçlarına ilişkin muhasebemizi ve öz eleştirilerimizi yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da milletimizin bize vermiş olduğu mesajı ve bizim için çizdiği istikamet doğrultusunda gereken adımları atacağız. Nitekim tam da bu sebeple parti tüzüğümüzün genel başkanı olarak bana verdiği yetki gereğince en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız. Milletimizin her bir ferdi şundan emin olsun ki sandıkta açıkça ortaya konan iradeyle Türkiye için hak arayışında huzur arayışında ve refah arayışında İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de milletin önünde veya arkasında değil her zaman milletimizin yanı başında olacaktır."

Her konuşmamda kendisini çağrılar yaptım ama kendisi bu çağrılarımı geri çevirdi. Ancak AK Parti'nin oyu eridi. Umarım ki artık tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olması gerektiğini görmüştür. Umarım Erdoğan bu seçimden alması gereken dersi almıştır. 

İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Milletimizin bize vermiş olduğu mesaj doğrultusunda gerekli adımları atacağız.

İSTİFA EDECEK Mİ?

En kısa sürede Olağanüstü Seçimli Kongre'ye gideceğiz.

Süleyman Soylu'dan hakkında iddialara yanıt geldi Süleyman Soylu'dan hakkında iddialara yanıt geldi
  • Dün yaklaşık olarak 61 milyonun sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirmesinin ardından yerel seçim sonuçları da açıklandı.

  • Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler, sandıklarda istediği sonuçları elde edemeyen partilere çevrildi.

  • Bunların başında ise hiç şüphesiz İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yer alıyor.

BUGÜN SESSİZLİĞİNİ BOZACAK

  • Türkiye genelinde yüzde 3,77 oy alan Akşener, dün geceden bu yana sessizliğe bürünmüş durumda.
  • Partili isimlerden gelen tepkiler üzerine yapılan son bilgilendirmede, Akşener'in seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere parti genel merkezinde saat 14.30'da basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi.

  • Dünden bu yana parti kulislerinde Akşener'in istifa etmeye hazırlandığı iddia ediliyor.

AKŞENER'E TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ

  • Yaşanan seçim hezimetinin ardından Akşener, partisindeki isimlerden tepkiler almaya başladı.
  • Öyle ki partide yaprak dökümü yeniden başladı.

HEM İSTİFA ETTİ HEM AKŞENER'E ÇAĞRIDA BULUNDU

  • İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız.

Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN SIRTINA SAPLANMIŞ PASLI BİR HANÇERSİN"

  • Bir tepki de partinin kurucular kurulu üyesi Vedat Bayram'dan geldi.

  • Bayram, Akşener'e yönelik sert ifadelerle şu paylaşımı yaptı:

Sen var ya sen!..

Türk siyasi tarihine sürülmüş kara bir leke, Türk milliyetçilerinin sırtına saplanmış paslı bir hançersin.

Ocağımızı dağıttın!..

Milletin umuduyum diye çıktın, her şeyi berbat ettin.

İstifa et, kongreye gidelim.

"BAŞARISIZ OLURSAM SİYASETİ BIRAKIRIM"

  • Meral Akşener, seçimlerden önce iddialı bir açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Biz büyük bir risk aldık. Tek başımıza sizin karşınıza çıkıyoruz, beyefendilerin karşısına çıkıyoruz. İkna edebilirsek oy alacağız, ikna edemezsek oylarını alamayacağız. Ben bir de üstüne üstlük bugüne kadar hiçbir liderin yapmadığı bir şey yaptım. Var saydık, oy vermediniz. Ben evime döneceğim. Siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım. Daha bunun ötesi var mı? Kendimi koymuş durumdayım.