• MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından derlenenler;

Tarihe bakmadan atılacak her adımın yapılacak her hamlenin kuşaklar arasında kopukluklar yapacağını düşünüyorum. Anadolu coğrafyasının vatan olması her şeyden evet milli birlik ve kardeşlikle ortaya çıkmıştır.

Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin Adana Kongresi'nde Milliyetçi Hareketçi Partisi'ne dönmesi halkımıza yeni bir fırsat bulmuştur.

Anadolu'nun ruh zenginli Türk İslam emanetlerini yudum yudum içine çeken milliyetçi ülkücü olmuş 55 yıldır insan üstü bir emek harcayarak buna devam etmiştir.

"Bu vatanı bu ülkeyi karşılıksız sevdik" diyerek vefakar tavrımızı ibra ettik. 55. yıl önce yola çıkarken Türk Yüzyılının hayalini kurduk.

Son Dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Özgür Özel ve Yılmaz Büyükerşen'e sert tepki - Resim : 1

"ARAMIZDAN DEVŞİRDİKLERİYLE SALDIRDILAR"

55 yıl yürektir yükseliştir. İnançtır iradedir. Şereftir şeriftir şehadettir. 55 yıl boyunca hain planlar kuranlar da oldu. Aramızdan devşirdikleriyle karşımıza geçtiler tutmadı. Bu dava kutludur bu dava uludur bu dava dualıdır menfur emel sahiplerinin şer planları sonsuza kadar ademe mahkumdur.

Halkın ve hakkın davasını sekteye uğratacak bir alçak doğmamıştır. Doğması da beklenmemelidir. Merhum Başbuğumuzun 2 emaneti olan MHP ve Ülkü Ocakları operasyonlara rağmen dimdik ayaktadır ve bilinsin ki kıyamete kadar yaşayacaktır. Karşımıza çıkan fitnelerin azı dişini ya kıracağı ya da sökeceğiz. Ülkücü şehitlere mahcup olmayacağız. Ülkücü yaşadık öyle de devam edecek.

Son Dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Özgür Özel ve Yılmaz Büyükerşen'e sert tepki - Resim : 2

"ARTIK UZAYADA TÜRKÇE BAKACAK OKUYACAĞIZ"

Partimiz 55 yıldır gücünü milletinden alan siyasal düşüncenin savunucusudur. Millet olma halinden daha güçlü bir kudret yoktur. Millet olmakla yer yüzünün çehresi değişmiştir. Demokrasiler millet gerçeğinden beslenmiş ve gelişmiştir. Milliyetçilik şuurla kavranmadır. Beraberce yaşanan her gün üzerinde ittifak edilmiş dile kültüre adanmış bir kaynaşmadır. Milli bir başarılı ile sevinmemiz, doğal bir felaketle üzülmemiz bu sebepledir. Dün Ankara'ya ayak basan Alper Gezeravcı kardeşimizle övünmemiz bu yüzdendir. Alper Gezeravcı kardeşimize vatanına hoş geldin diyor, gelecekte nice Türk çocuklarının uzaya çıkmalarını diliyorum.

Dünyayı Türkçe okumanın yanında artı uzaya da Türkçe bakmanın yaklaşmanın okumanın devri gelmiştir. Türk devrinde tecessüm edecektir. Bugünlerin pahalı boyası yarınların paha biçilemez tablosudur. Bugünün Türk insanı yarınların muzaffer bir simasıdır. Türkçülük, Türk milletini yükseltmekse yüksekliğin eşiği yoktur.

Türk ve Türkiye Yüzyılı barış ve huzur için yaşamanın yüksek hedefleri kardeşlikle yakalamanın muazzam imkanlarıyla doludur. Yeter ki ağızları vapur bacasından ibaret olanları ciddiye almayalım, korku tacirlerine, çağız öznesi olmak yerine piyon olmayı kabul edenleri hayatımızdan çekip çıkartalım. Başarmanın sınırı mücadelenin sonu yoktur. Gelecek Türkiye'nindir gelen Türk aslıdır. Türk milleti yeni yüzyılda yeryüzü ve gökyüzü arasındaki artan rekabete aktif olarak katılacak her alanda ve her sahada ben de varım diyecektir.

İçe kapanırsak, birbirimize düşersek kutuplaşırsak çağın gelişmelerini yorumlamakta geç kalırsak uyarıyorum ki çok ağır bedeller ödememiz yakındır.

İçi dışı fitne ile fokurdayan zihniyetlerin isteği de budur. Malum partilerin anlayıp açıklamayacağı kadardır. Türkiye düşmanlarının tadilatından geçen muhalefet partilerinin sürüklenmeleri öğüt olmaktan çıkanlarının göstergesidir. Türkiye'nin bölgesel ve küresel alanda sivrilen kuvvet olma süreci tesir alanında kesintisiz jeopolitik hesaplaşmalar devam etmektedir. Ne CHP'nin ne de diğer silik partilerin gündemleri Türkiye değildir. Hepsi kendi derdinde, muhalefet iflas bayrağını çekmiş. 

Son Dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Özgür Özel ve Yılmaz Büyükerşen'e sert tepki - Resim : 3

ÖZGÜR ÖZEL'E ÇAY GÖNDERMESİ

Özgür Bey DEM'li çay içip içmediğimizi merak etmiş. Çayı severiz ancak doktorların da sağlık için tavsiye ettiği için açık olursa iyi olur. DEM çayda gem atta olur. Söylediğimiz sözler ağır geliyorsa alınma. 

CHP'yi deney tüpü gibi tek kullanımlık çay gibi kullanıp yazık etmişlerdir.

CHP DEM'in yani PKK'nın çekim alanına girmiştir. Saklı gerçekler, kirli ilişki ağları şuurlu vicdan sahibi insanın dikkatinden kaçmayacaktır. 31 Mart'ta cevapları verilecek.

DEM'in İstanbul'da yaptığı ayak oyunları, sahne önünde aday çıkartması sahne arkasında CHP'ye destek vermesi hiçbir işe yaramayacak. 

Zamanında kavga etsek de sınıf arkadaşım Kemal Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacaktır. Adam edip siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi dönecektir.

Son Dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Özgür Özel ve Yılmaz Büyükerşen'e sert tepki - Resim : 4

YILMAZ BÜYÜKERŞEN'E SERT TEPKİ

Eskişehir Yılmaz Büyükerşen'in akli melekeleri sükut etmemişse, beyni sulanmamışsa tekrarından yüzümüzün kızaracağı bu sözler maalesef CHP'nin örneğidir. Keşke temiz mazisiyle ilim insanı olarak anılsaydı. 15 Ocak 2024 tarihinde Eskişehir'de yaptığı konuşmada "Bu parti nasıl adam olacak diye düşünüp durmuşumdur" diyen Büyükerşen'e yardımcı oluruz; "CHP'den adam olmaz." Osmanlı İmparatorluğu devletin adıdır, milleti Türk'tür. Büyükerşen'in sözleri CHP'nin Türk tarihi ile hesaplaşmasıdır. Türklüğe karşı bin yıldır gizlenen düşmanlık CHP ile yeniden ortaya çıktı. Bitmemiş hesabın bugünkü taşeronu DEM'lenmiş CHP'dir. Osmanlı Devleti Türk'tür. Tekfur zihniyetine Haçlı yanaşmalarına verilecek cevabın tarihi 31 Mart 2024'tür.

Osmanlı'nın kaybettiği coğrafyalarda sorun Dünya Savaşı'nın devam ettiği görülmekte. Bunlar henüz kapanmış değil. DEM'lenmiş CHP'nin davası tarihe küfür ecdada iftiradır.

CHP'nin başını çektiği işbirlikçi zihniyet tahrikleri ısrarla sürdürmektedir. Türkiye'nin milli bütünlüğü tarihi bir gerçektir. Milletimizin tek millet olgusu vücut bulmuştur. Kültürlerin üst kimlikle buluşması önceliklidir. Bu da dayatma ya da asimilasyon değil, sosyal dayanışmadır. Türkiye Cumhuriyeti birleştirici zemin üzerinde vücut bulmuştur.

Erdoğan'ın ziyareti öncesi Irak'tan açıklama: Büyük sürpriz olacak Erdoğan'ın ziyareti öncesi Irak'tan açıklama: Büyük sürpriz olacak

Bizim bu konuda duruşumuz nettir. Tek devlet üniter yapının korunmasını, tek millet Türk milleti kimliğinin devamını, tek bayrak milli devletin bekasını, tek dil resmi dilin sadece Türkçe olabileceğini, tek vatan ise ülkemize ortak koşulamayacağını teyit eder. Bunlar bizim kırmızı çizgimizdir. Varsa denemek isteyenlere buradan diyorum ki akıllarını başlarına alsınlar. Burada biz varız ve buna izin vermeyiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MISIR ZİYARETİ

12 yıllık aradan sonra Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Mısır ziyareti bur çerçevede Mısır Cumhurbaşkanı ile görüşecek olması bölge ve barış istikrarına önemli bir katkıdır. Ticaret enerji ve savunma alanında başlayacak anlaşmalar için önemlidir. Türkiye ile Mısır arasında kurulacak sağlam diyalog köprülerinin öncelikli sonuçları olacaktır.

İsrail'in operasyonları devam ederken Türkiye ile Mısır'ın anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak bir araya gelmesi Orta Doğu'da dengeleri değiştirecektir. Türkiye ile Mısır'ın çözemeyeceği bir sorun yoktur.

Son Dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Özgür Özel ve Yılmaz Büyükerşen'e sert tepki - Resim : 5