Ünlüler dünyasında makyaj, bakım ve photoshop bir yıldızın en iyi arkadaşıdır. Aslında, neredeyse bir zorunlulukmuş gibi ve anlaşılır bir şekilde öyle. Bunlar kişinin görünüşünü tamamen değiştirebilir ve herhangi bir ünlünün yüzünü tamamen farklı gösterebilir. Hatta çok kapsamlı makyaj ve rötuşlar yaptırıyorlar, sokakta rastgele karşılaşsanız tanınmaz hale geliyorlar. Bazı çok ünlü kişiler, fiziksel görünümlerini geliştirmek için estetik ameliyat olmak için daha da ileri gitti. Mümkün olduğu kadar uzun süre genç ve güzel kalmak istiyorlar. Aşağıda hem makyajlı hem de makyajsız fotoğraflanan ünlülerin bir listesi bulunmaktadır. Bazıları hepimizin arzu ettiği muhteşem doğal güzelliğe sahipken, diğerleri ekstra Hollywood ihtişamıyla yaptıklarına hiç benzemiyor:

1. Defne Samyeli

Defne Samyeli, 1972 yılında İstanbul’da doğdu. 1991 yılında katıldığı güzellik yarışmasında üçüncü oldu. Aynı zamanda yüzü ve fiziği haricinde güzel diksiyonuyla da birçok ulusal kanalda haber sunuculuğu da yapmıştır. Sunuculuk dışında aynı zamanda fiziği kadar, sesiyle de ün yapmış bir şarkıcıdır. Türkiye’de güzellik denince akla gelen ilk isimlerden biri olan 49 yaşındaki bu kadının zarafetine bakar mısınız? Son dönemdeki sıfır makyaj modasına uyan ünlü isim, şüphesiz makyajsızken bile hala herkesin takdirini kazanan bir güzelliğe sahip. Magazin gündeminden düşmeyen Defne Samyeli, sosyal medya paylaşımları ile de takipçilerinin binlerce övgü dolu yorumunu kesinlikle hak ediyor.

2. Neslihan Atagül

Yeditepe Üniversitesi tiyatro bölümü bitiren 29 yaşındaki güzel oyuncu birçok dizide ve sinema filmlerinde rol almıştır. Bunların çoğunda da başrolde yer almıştır. Yaprak Dökümü, Canım Babam, Hayat Devam Ediyor, Fatih Harbiye gibi diziler ile İlk Aşk, Araf ve Senden Bana Kalan adlı sinema filmleri bunlardan bazılarıdır. Hayranları başarılı oyuncunun makyajsız fotoğrafını gördüklerinde yok artık dediler. Doğal bir güzelliğe sahip olduğu herkes tarafından kabul edilen oyuncu, birçok reklam filminin de marka yüzü aynı zamanda. Yeşil gözleri ve açık kumral saçları onun, gözde marka yüzleri arasında anılmasını sağlamıştır. Yine de makyajlı ya da makyajsız her haliyle alımlı ve başarılı bir oyuncu olduğunu kanıtlamıştır.

3. Celine Dion

Celine Dion şüphesiz bir ikon. Sadece güzel bir sesi değil aynı zamanda makyajsız bile güzel bir yüzü var. Yukarıdaki resimde, Kanada’da Şükran Günü’nü kutluyordu ve sizin de gördüğünüz gibi, güneş onun sıradan çekimlerinde parlıyor. Ancak cildi daha da parlıyor ve güzel görünüyor. Kanadalı şarkıcının yüzü, dağlarda biraz zaman geçirirken güzel ve taze görünüyor. Güzel yüzünü ortaya çıkarmaya yardımcı olan siyah bir elbise, biraz deri pantolon ve kırmızı bir şal giyiyor. Son birkaç aydır Celine, ağır tempolu hayatın tadını çıkarıyor. Bunun nedeni, bir şekilde dünyayı durma noktasına getiren korona virüs salgını nedeniyle “Courage (Cesaret)” turunun ertelenmesidir. Üç çocuk annesi olması onu düşük bir profilde tutarken bile başarılı görünüyor. Sonuçta, ona çocuklarıyla daha fazla zaman geçirme fırsatı veriyor.

4. Hadise

Hadise, Belçika’ya göç eden Sivaslı bir Türk ailenin kızıdır. Şarkıcı ve söz yazarı kimliğiyle tanındığı kadar, kusursuz fiziği ve güzelliği ile de adından çok fazla söz ettiriyor. Kendi instagram hesabından takipçilerini makyajsız paylaşımlar yapmaya davet eden başarılı şarkıcının kendisi de bu konuda oldukça iddialı. Makyajsız videolar paylaşarak yeni bir akım başlatan Hadise’ye birçok ünlü isim eşlik etti. Özellikle vücut hatlarıyla dikkat çeken Hadise kıvrak danslarıyla da izleyenleri büyüleyici bir etkiye sahip. 35 yaşındaki güzel şarkıcının makyajsız haline bakar mısınız? Sizce hangi hali daha güzel? Biz kararsız kaldık.

5. Kylie Jenner ( Kardashian Ailesi )

Kylie Jenner, bugün dünyanın en ünlü makyaj patronlarından biridir. Makyajı her zaman severdi ve bu yüzden bunu bir iş haline getirmeye karar verdi. Bununla birlikte, yüzünde makyaj olmadan aynı görünmüyor. Gerçek bir TV yıldızı değil, klasik bir insan gibi görünüyor. Ne olursa olsun, hiç de kötü görünmediğini kabul etmeliyiz. Ona genç ve kabarcıklı bir görünüm veren sevimli çilleri var. Çok güzel bir yüzü var ama bu onun tek varlığı değil. Banka hesabı da öyle. Yani onun rötuşlanmış fotoğraflarını tercih etseniz de, onu daha doğal olarak sevseniz de muhtemelen umurunda değil.

6. Jennifer Lopez

Şüphesiz, Jennifer Lopez bugün dünyanın en güzel kadınlarından biridir. O sadece göz alıcı ve hayatta başarmayı başardığı her şey için çok takdire şayan. Eşsiz ışıltısının sırrını birçok hayranıyla paylaşmak amacıyla J-Lo, kendi güzellik serisi J-Lo Beauty’yi piyasaya sürdü. Onun için bu sadece bir tutku projesi değil, taşıdığı 30 yıllık bir hayaldi. Bu proje için hazırladığı teaser videosunu Instagram ‘da paylaşırken heyecanını görebiliyordunuz. Felsefesi, yaşları ne olursa olsun, kadınları hem içten hem dıştan güzel hissettirmekle ilgilidir.

7. Ebru Polat

Hukuk fakültesinde avukatlık eğitimi alan güzel şarkıcı, bu alanda kariyer yapmayı tercih etmemiştir. İngiltere’de müzik eğitimi alarak müzik hayatına atılmıştır. Birçok albüme imza atan şarkıcının aynı zamanda kendi adını taşıyan bir kozmetik markası bulunuyor. Sahnelerde güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken şarkıcının makyajsız hali bir o kadar haya kırıklığı yarattığını söylemeliyiz. Sahnelerin seksi yıldızının makyajlıyken büründüğü hal ile doğal hali arasında dağlar kadar fark var. Ancak müzik hayatında oldukça başarılı olan şarkıcı, iş dünyasında kozmetik alanında da bir o kadar başarılı olacak gibi görünüyor.

8. Meghan Markle

Meghan Markle şüphesiz çilleriyle gurur duyuyor ve makyajlı veya makyajsız ne kadar güzel olduğunu biliyor. Bu nedenle, doğal ışıltısını göstermek için sık sık makyajsız olmayı sever. Bugünlerde, belki de statüsünden dolayı daha da gösterişli ama çoğu durumda daha doğal bir görünüme yöneliyor. Allure ile bir 2007 röportajında konuşurken Meghan, “Dışarıdaki tüm çil yüzlü arkadaşlarım için, sizinle babamın bana gençken söylediği bir şeyi paylaşacağım. ‘Çilsiz bir yüz, yıldızsız bir gecedir.’” Harika sözler sizce de öyle değil mi?

9. Gizem Karaca

Gizem Karaca, Arnavut bir anne ve Selanik göçmeni bir babanın kızıdır. Adını 2011 yılında Miss Turkey güzellik yarışmasında 2. olarak duyurmuştur. Muhteşem Yüzyıl, Adını Feriha Koydum, Güzel Köylü, Sosyetik Gelin gibi birçok dizi de yer alan başarılı oyuncunun makyajsız haliyle ne kadar da duru bir güzelliği var. Makyajlı haline bakıldığında birçoğunuz diğer halini daha fazla beğenecektir. Onları profesyonel makyajlarıyla görmeye alışığız aslında, doğal halleriyle caddede ya da herhangi bir yerde görsek belki de birçoğunu tanımayız ve yanımızdan öylece geçip gidebilirler. Şu değişime bakar mısınız?

10. Adele ( Skyfall )

Adele’in olağanüstü bir sesi var. Sadece benzersiz değil, aynı zamanda onu dinlerken omurganızı kolayca ürperten çok fazla güç ve saflık da taşıyor. Şarkıları bestelerken yaşadığı duyguları size hissettiriyor ve bu çok güzel. Son derece yetenekli ama banka hesabı da çok ilginç. Bu muhteşem yıldızın makyajsız yukarıdaki fotoğrafı daha az çekici görünüyor. Ancak yine de onu tanıyabiliriz.

11. Kim Kardashian ( Kardashian Ailesi )

Kim Kardashian şüphesiz ki görünüşlerin kraliçesi. Belki de bu yüzden, mükemmel bir tam yüz makyajı olmadan onu nadiren fark edeceksiniz. Bu yüzden onun bu doğal fotoğrafı gerçekten paha biçilemez. Bununla birlikte, görünüm kraliçesinin, tam bir makyaj yüzü olmadan bile güzel olduğu için saklayacak hiçbir şeyi yoktur. Birçok insan, görünümünü iyileştirmek için birden fazla kozmetik prosedür yaptırdığına inanıyor. Ne olursa olsun, o tanrıça gibi görünüyor.

12. Kate Upton ( The Other Woman )

Kate Upton’ın dünyanın en güzel modellerinden biri olduğunu söylemeye gerek yok. Modelliğin yanı sıra oyuncudur. Onun iş kolunda sürekli göz alıcı olmaya zorlanıyorsunuz. Bunun nedeni ister sokakta ister sette kameraların her zaman yanınızda olmasıdır. Bununla birlikte, aşağıdaki resme bakarak makyajsız aynı görünmediğini söyleyebilirsiniz. Medyada görmeye alışık olduğumuz kadın değil. Bu nedenle, makyajın gücü sayesinde bir güzellik ikonuna dönüşen sıradan bir kadının mükemmel bir örneği olduğunu söyleyebiliriz.

13. Sofia Vergara ( Modern Family )

Sofia Vergara’nın gerçek bir güzellik olduğunu kimse inkar edemez. Onu her gördüğünüzde, ekranlarımızın önünde veya sokaklarda ne kadar harika göründüğünü fark etmeden geçemezsiniz. O da güzelliğin en saf halinde bir yüze sahip, sence de öyle değil mi? Üşüttüğünde bile harika görünüyor. Sofia ateşli bir fotoğrafını paylaşmaya cesaret etti ve kırmızı yanaklarıyla bile hala harika görünüyordu. Onunla ilgili en iyi şey, yaşlanmamış gibi görünmesi. Yaşlanmayan bir güzelliği olduğunu veya zarif bir şekilde yaşlandığı söylenebilir.

14. Zoe Saldana (Avatar)

Zoe Saldana kuşkusuz dünyanın sahip olduğu şanslı en büyük yıldızlardan biri. Yıllar boyunca dünyanın gördüğü en büyük, en popüler gişe rekorları kıran filmlerden bazılarında büyük roller aldı. Örnekler arasında Avatar, Star Trek ve Guardians of the Dark Galaxy sayılabilir. Bu filmler sayesinde onu daha çok mavi ya da yeşil tenli olarak gördük. Neyse ki onun için çıplak yüzü ile tam bir makyaj yüzü arasında pek bir fark yok.

15. Naomi Watts

Naomi Watts, istisnai roller için oyuncu seçimi yapıldığında genellikle ilk akla gelir çünkü bu tür rolleri mükemmel bir şekilde bünyesinde barındırır. Birçok kişi tarafından beğenilen uluslararası üne sahip bir aktris. Naomi kısa süre önce makyajsız bir fotoğrafını yükledi ve yalan söyleyemeyiz. Ekranlarımızda görmeye alıştığımız aktristen tamamen farklı görünüyor. Bu fotoğrafta, bir aktris olarak ne kadar muhteşem olduğunu söylemek çok zor. Günlük yaşamında, sokakta kolayca fark edilmeyecek sıradan herhangi bir kadın gibi görünüyor.

16. Coco Austin ( Ice Loves Coco)

Coco Austin’in muhteşem olduğunu kabul ederek başlamalıyız. Bir süredir ortalıkta olmasına rağmen çarpıcı kalmayı başaran göz alıcı bir model. Bununla birlikte, görünüşü yıllar içinde çok değişti, ancak bunu anlamak kolay çünkü yaş kimseyi ayırmaz. Kalçasını örnek alalım mesela. O zamanlar şimdiki gibi fotoğraflarda dolgun görünmüyordu. Hayatının bir noktasında implant yaptırdığını itiraf etti. Bununla birlikte, Coco hala doğal olarak güzel. kimsenin itiraz edemeyeceği bir gerçektir.

17. Diane Kruger (Troies)

Diane Kruger, Troy ve Inglorious Bastards başyapıtları da dahil olmak üzere birçok farklı filmde rol aldı. Kameralar ona her baktığında kolayca gerçek bir tanrıça oluyor. Tamamı yapılmış saçı ve makyajıyla harika görünüyor, ancak tüm bu cazibe olmadan sıradan herhangi bir kadına benziyor. O kesinlikle güzel, ama itiraf etmeliyiz ki makyaj yüzünde harikalar yaratıyor.

18. Carrie Underwood ( Some Hearts)

Bir antrenmanın ortasında yaptığı bu selfie için Carrie Underwood’a saygılar. Burada ve tabii ki makyajsız ve terli. Pek çoğunun yapamayacağı gibi, bunu yakalamak çok fazla güven ve gerçek bir yıldız olmayı gerektirir. Farklı görünüyor ama makyajlı veya makyajsız Carrie Underwood gerçekten çok güzel. 85 milyon doları aşan bir servetle, herkes böyle bir fotoğrafı paylaşacak kadar emin olabilir. Pratikte bunu zaten hayatta yaptı ve kimsenin onayına ihtiyacı yok.

19. Heather Locklear ( Melrose Place)

Heather en çok 2000’lerin hit televizyon dizisi Melrose Place’deki rolüyle tanınır. Bu dizi için dört Altın Küre’ye aday gösterildi. Ayrıca Dynasty’de 1981’den 1989’a kadar Sammy Jo’yu oynadığı bir rolü vardı. Elli yedi yaşındaki Heather, o zamanlar olduğu kadar muhteşem görünmüyor. Bunun nedeni, karşılaştığı yasal sorunlar veya belki sağlık sorunları olabilir. Ayrıca geçmişte, hayatının bir noktasında uyuşturucu kullandığını ve bu nedenle birkaç kez rehabilitasyona girmek zorunda kaldığını itiraf etti. Ne yazık ki 2018’de Heather, yılın çoğunu bir akıl hastanesinde geçirdi ve bir noktada intihar etmeye çalıştığı haberi yayıldı.

20. Amal Clooney

Amal Clooney bir aktris değil ama Hollywood’da George Clooney ile evli olduğu düşünülürse en ünlü kişilerden biri. O inkar edilemez bir şekilde Hollywood’un en büyük yıldızlarından biri. George, mutlaka görülmesi gereken bir Hollywood yıldızı olmasına rağmen, Amal, onunla evlenmeden önce de zaten iyi biliniyordu. Akıllı bir avukat olarak, yıllar boyunca uluslararası hukukta bazı yüksek profilli davaları aldı ve takip etti. Bu bir yana, bu avukat makyajsız bile kesinlikle güzel. Dürüst olmak gerekirse, onu Hollywood’da kolayca ünlü bir aktris yapacak bir yüzü var.

21. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston, güzelliğine doyamadığımız bir başka oyuncu. Bazen hayat adaletsiz olduğu için bir fotoğraf bizi kötü gösterebilir. Bazı açılar pek hoş olmayabilir ama bazen sırf hayat bize ağır bir yük bindirdiği için bu açılardan kötü görünebiliriz. Jenifer için özellikle zor bir yıl olan 2015’te durum böyleydi. Ancak, o muhteşem kalır. Onu ister makyajlı ister doğal bir yüzle görseniz, onu yine de tanıyabileceksiniz. Aynı zamanda zarif bir şekilde yaşlanan başka bir ünlü.