Mertens ve Torreira'nın aynı uçakla İstanbul'a getirilmesinin ardından transferde yıldız kovalamaya devam eden Aslan, Alexis Sanchez ile görüşmüştü ancak sarı kırmızılıların hedefindeki ismin bir başka dünya yıldızı olduğu iddia edildi. 

Galatasaray teklif sundu!

Alexis Sanchez'in dışında bir fırsat transferi daha yapmak isteyen Galatasaray'ın Memphis Depay'a yöneldiği ileri sürüldü. Sabah'ın Hollandalı gazeteci Rik Elfrink'in haberinden aktardığı bilgiye göre, Galatasaray, Barcelona'dan ayrılmaya hazır olan Memphis Depay ile ilgileniyor. Elfrink haberinde, "Görünüşe göre Galatasaray'da para var. Beşiktaş'ın Memphis Depay transferini karşılamaya parası yetmez." ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz sezonun başında Lyon'dan bedelsiz olarak geldiği Barcelona'da beklentilerin altında kalan Memphis Depay, 38 maçta 13 gol ve 2 asistle oynamıştı.

28 yaşındaki futbolcu, kariyerinin en verimli günlerini Lyon'da geçirirken Fransa'da 178 maça çıkmış ve 76 gol - 5 asistle oynamıştı. Hollanda Milli Takımı'yla ise 80 maçta görev alan Depay, 42 gol kaydetmeyi başardı.

memphis-depay-fc-barcelona-1627052147-67770

Katalan ekibiyle 1 yıllık sözleşmesi bulunan Hollandalı yıldızın güncel piyasa değeri 35 milyon Euro.

Barcelona ile 1 yıl kontratı kalan ve İspanyol devinin elden çıkartmayı düşündüğü Hollandalı futbolcu konusunda önümüzdeki günlerde sıcak gelişmeler yaşanabilir.

Transfer süreciyle yine bizzat Erden Timur ilgilenirken, gündemdeki bir başka oyuncu ise Roma’da forma giyen Justin Kluivert.

Memphis  Depay kimdir?

Memphis Depay (d. 13 Şubat 1994, Moordrecht, Güney Hollanda), Hollandalı futbolcudur. Kanat pozisyonunda görev yapmaktadır. La Liga takımlarından Barcelona'da forma giymektedir. Aynı zamanda Hollanda millî takımında da oynamaktadır.

Memphis Depay, Ganalı bir baba ile Hollandalı bir annenin oğlu. Anne-babası Memphis 4 yaşındayken boşanıyorlar ve babasını bir daha hiç görmüyor. Dedesi ve annesi ile birlikte büyüyor. 9 yaşında VV Moordrecht takımında futbola başlıyor.

2006 yılında PSV alt yapısına transfer oldu. PSV’deki altyapı hocası Memphis için “çok sinirli bir çocuk” notu düşmüş, değerlendirme raporuna. Memphis’e terapi görmesini tavsiye etmişler. O günden beri Memphis bir yaşam koçu ile birlikte çalışıyor ve öfke yönetimi terapisi görüyor. 2011 yılında da PSV profesyonel dahil oldu.