Adıyaman'da seçilen CHP'li Abdurrahman Tutdere, Menzil örgütüne kapıları tamamen kapadı.

Yerel seçimlerde CHP'li aday Abdurrahman Tutdere çoğunluğu alarak belediye başkanı olmuştu. Adıyaman'da göreve gelen Tutdere, mürteci örgüt ile arasına keskin bir çizgi çekerek şu açıklamayı yaptı: 

“Menzil Cemaati benim kapıma gelemez. Belediyenin kaynakları Menzil'e değil, halka gidecek.”

G K Qa F M X W M A Eup Eu

Adıyaman'da 47 yıl sonra CHP'den Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Tutdere, mazbatasını aldı. Adıyaman Adliyesi'nde, İl Seçim Kurulu Başkanı Burak Meriç'ten mazbatasını alan Tutdere, halkın teveccühünü kendilerinden yana kullandığını söyledi.

Tutdere, "Mazbatamızı aldık, inşallah şehrimizi hep birlikte ileriye ve geleceğe taşıyacağız. İnşallah bundan sonra da hep birlikte şehrimizi yöneteceğiz" dedi. Tutdere, daha sonra geçtiği Adıyaman Belediye Başkanlığı'nda, eski başkan Süleyman Kılınç'tan şehrin mührünü aldı.

Daha sonra belediye önünde kendisini karşılayanlara hitap eden Tutdere, değişim ve adalet vurgusu yaptı. Günebakış gazetesinin aktardığına göre Tutdere, "Adıyaman’da değişim yolculuğu başlamıştır" diyerek kenti adaletle yöneteceklerini vurguladı.

G K Qa F Kk W A A A Tm T E

'SEÇİMİN KATTIĞI PRESTİJ VE HEYECAN DEVAM EDECEKTİR'

Herkese adil, eşit hizmet sunacaklarını söyleyen Tutdere, şu ifadeleri kullandı;

"Adıyaman’da tarihi rekor bir oyla sandıkta bize görev terfi eden bütün hemşerilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bize Adıyaman halkının verdiği görevin ve sorumluluğun farkında olacağız, Adıyaman’ımızı hak ettiği hizmetlerle buluşturacağız. Adıyaman secim saatinden beri büyük bir coşkuya sahne oluyor, bu seçimin yarattığı heyecan şehrimize kattığı prestij ve heyecan devam edecektir. Adıyaman düştüğü yerden kalkacaktır.

Adıyaman demokratik yarışa katılan bütün partilerdeki aday olan arkadaşlarıma göstermiş oldukları demokratik tavır içinde teşekkür ediyorum. Tutdere bu saatten sonra tüm halkın, partililerin başkanıdır herkese adil eşit hizmet üreteceğiz. Adıyaman’ı adaletle yöneteceğiz .Vatandaşlarımız destekleriyle oylarıyla bir kez daha ne kadar güçlü bir halk olduğunu türküye demokrasi tarihine altın harflerle yazdırmıştır."

ADIYAMAN SEÇİM SONUÇLARI

''Döner Diplomasisi'' Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da döner kesti ''Döner Diplomasisi'' Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da döner kesti

6 Şubat 2023 Maraş depremlerinde ağır can kaybı veren, aynı zamanda iktidara yakın Menzil Cemaati'nin merkez üssü olmasıyla bilinen Adıyaman'da CHP, 47 sene sonra belediye başkanlığını kazanmıştı.

CHP'nin adayı Tutdere yüzde 49,74, Ak Partili aday Ziya Polat yüzde 27,43, Yeniden Refah Partisi adayı Nazif Atalay yüzde 13,74, DEM Parti adayı Mehmet Bahattin Bilgin yüzde 2,66 oranında oy almıştı. 

ABDURRAHMAN TUTDERE'NİN BİYOGRAFİSİ

Özgeçmişi

Abdurrahman Tutdere, 1976 yılında Adıyaman merkeze bağlı Bağlıca köyünde doğdu.İlk ve orta öğrenimini Adıyaman'da, lise öğrenimini Adana'da tamamlayan Tutdere, 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesini bitirdi.Aktif siyasete, 1998 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Gençlik Kollarında başlayan Tutdere, parti bünyesinde çeşitli görevler aldıktan sonra 2018 Genel Seçimleri'nde CHP'dan Adıyaman milletvekili seçildi.Tutdere, evli ve 2 çocuk babasıdır.