Yasak olmasına rağmen dişi koyun kesildiği tespit edilirken Hijyene uyulmadığı ve kesim yapılan yerlerin pislikten girilemeyecek durumda olduğu bildirildi.

DİŞİ KOYUN DENETİMİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin Gatem bölgesindeki Et Hali’ne yaptığı şok baskında Dişi Koyun gövde etine rastlandı. Kırmızı et ihtiyacını gidermek ve damızlık hayvan sayısını artırmak amacıyla Bakanlık tarafından dişi hayvan kesimi yasaklanmasına rağmen dişi koyun gövdelerine rastlandı.

HİJYENE UYULMUYOR

Toptan et satışı yapılan işletmelerin bulunduğu Et Hali’nde dişi koyun gövdelerinin ele geçmesinin yanı sıra şehrin kenar semtlerinde ise kaçak kesimhane görüntüleri haber merkezimize ulaştı.

Koku ve pislikten girilemeyen merdiven altı kesim yerlerindeki etlere zabıtalar el koyarken yakalanmayan yüzlerce kilo etin ise piyasaya sürüldüğü düşünülüyor.

VATANDAŞA YEDİRECEKLERDİ

Kesilen dişi koyunların vatandaşlara reyonlarda erkek koyun eti gibi satılacağı belirtilirken, halk sağlığıyla da oynandığı belirtildi. Koç fiyatlarının üçte biri fiyata satılan dişi koyunların kesilerek koç fiyatına satılmasının vatandaşı da kandırmak olduğu dile getirildi.

DAHA FAZLA DENETİM VE CEZA ŞART

Et Hali’ne denetimlerin devam etmesi ve en ağır cezaların kesilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar ise, ‘En temel gıda ürünlerinden birisi de et. Fiyatı yüzünden zaten haftada bir alamıyoruz. Bu kadar para verip aldığımız etin de dişi koyun eti olması kabul edilemez. Bu kesilen hayvanları nasıl vatandaşa yediriyorlar. İnsaf yok mu?’ diye tepki gösterdiler.