Gaziantep heyetinin sağlık bakanı Dr. Fahrettin Koca yapılan görüşmesinde bir çok konu masaya yatırıldı.

 GAZİANTEP'İN RÖNTGENİ ÇEKİLECEK!

Gaziantep'te terör örgütü PKK/YPG şüphelisi yakalandı Gaziantep'te terör örgütü PKK/YPG şüphelisi yakalandı

Gaziantep'in sağlık alanındaki sıkıntılarından bahseden heyete sağlık bakanı Fahrettin koca tarafından önümüzdeki günlerde üst düzey bürokratlardan oluşan bir heyet gönderilerek sorunlar yerinde tespit edilecek gerek tıbbi cihaz eksikliği, gerek hekim ve diğer sağlık çalışanı eksikliği başta olmak üzere tüm konuların tespit edilerek çözümü noktasında gerekli adımları atacağı öğrenildi.

ÇOCUK HASTANESİ VE NİZİP DEVLET HASTANESİNİN SON DURUMU

Ziyarette  Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesine ek bina olarak inşa edilen 300 yataklı hastanenin ve yapımı devam eden 400 yataklı Nizip Devlet Hastanesi'nin yıl sonuna kadar yetiştirilmesi noktasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ilgili bürokratlara talimat verildiği öğrenildi.

25 ARALIK DEVLET HASTANESİ İNŞAATI HIZLANDIRILACAK

Yine 25 Aralık Devlet Hastanesi inşaatı olarak yapımı devam eden 300 yataklı hastane inşaatının hızlandırılması için ek ödenek çıkarılması noktasında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından gerekli talimatlar verildiği öğrenildi. Ödenek çıkarılarak inşaatın hızlandırılması hedefleniyor. YIKILAN DR.


ERSİN ARSLAN DEVLET HASTANESİNİN YERİ NE OLACAK?

Yapılan ziyarette 6 Şubat depremlerinde zarar gören ve bu nedenle yıkılan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nin yerine 400 yataklı Şahinbey Devlet Hastanesi adı verilmesi düşünülen bina için proje çalışması yapılması talimatı sağlık bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından ilgili bürokratlara talimat verildiği öğrenildi.

AİLE HEKİMLİĞİ SAYISI ARTACAK

Yapılan ziyarette her geçen gün nüfusu artan  Gaziantep'in 1 basamak sağlık hizmetlerini yürüten aile hekimliği birimlerinin gerek bina olarak gerekse de hekim ve diğer personel olarak desteklenerek yeni birimlerin açılmasının karara bağlandığı öğrenildi.

MERKEZE 4. AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ YAPILACA

Şehitkamil Ağız ve Diş Dağlığı Merkezi Şahinbey Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı merkezinden sonra şehrin güney kısmına hizmet edecek büyük ölçekli yeni bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılması konusunda mutabakata varıldı. Açılması planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yeni binasına taşınması ile birlikte boşa çıkacak Doğum Hastanesinin yerine yapılabileceği konuşuldu.

YENİ BİRİMLER AÇILACAK

Yaklaşık 6 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan 1875 yataklı şehir hastanesinin henüz faaliyete geçmeyen birimlerinin eksiklerinin tamamlanarak bir an evvel açılması noktasında gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

2. ŞEHİR HASTANESİNİN DÜĞMESİNE BASILDI!

 Gaziantep Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesi ile birlikte hizmete uzaklıktan kaynaklanan sorunlar da göz önünde bulundurularak şehrin kuzeyine yani Beykent bölgesine 1200 yataklı 2. Şehir Hastanesi'nin açılması kararlaştırıldı ve proje çalışmalarına başlanması noktasında gerekli talimatlar verildi.