Ocak ayının ilk haftalarında İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesinden konkordato talebinde bulunan şirket, içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için süre talep etmişti. Sunulan proje kapsamında şirketin yeniden toparlanabileceğine ikna olmayan mahkeme, mali darboğaz yaşayan şirkete yaptığı komiser ataması sonucunda nihai kararını verdi. Mahkeme tarafından iflas kararı verilen  Gaziantep FK'ya da borcu olan GKN Kargo'nun mevcut borcunun 563 milyon lira olduğu ortaya çıktı.

MİLYONLARCA DOLARLIK BORÇLA BATTI

Mahkeme tarafından iflas kararı verilen GKN Kargo'nun mevcut borcunun 563 milyon lira olduğu ortaya çıktı. Nisan ayının ilk haftasında yapılan duruşmaya şirketten alacağı bulunan çok sayıda kişi de katılırken, şirket avukatları, kesin mühlet talebinde bulundu. Prof. Dr. Oktay Taş, Prof. Dr. Serdar Kale ile Mali Müşavir Canan Koçyiğit’ten oluşan komiser heyetinin imzasını taşıyan 39 sayfalık raporda, “Şirketin geçici mühletten faydalandığı her gün alacaklıların durumu daha da kötüye gitmekte” denildi.

Bu rapor doğrultusunda kararını veren mahkeme, şirketin iflasına hükmederek tasfiye sürecini başlattı. Ancak şirketin bütün şubeleri uzun süredir tek tek boşaltılırken, şu anda 2 araç dışında şirkete ait hiçbir varlık olmadığı kaydedildi.

ALACAKLILAR ARASINDA GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ DA VAR 563 milyon TL

563 milyon TL'lik borcun 50 milyon liraya yakın bölümü ise, aralarında  Gaziantep FK, Şanlıurfaspor, Galatasaray ve Beşiktaş'ın da bulunduğu kulüplerin alacaklarından oluşuyor.

Gaziantep FK, ligde kalma yolunda önemli avantaj elde etti Gaziantep FK, ligde kalma yolunda önemli avantaj elde etti