REFORM HABER- CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre Genel Başkan Kılıçdaroğlu, sürecin birkaç ay daha sürmesini isterken, Gaziantep’tek partililer boşluğun bir an önce sonlanmasını, yen il ve ilçe başkanlarının belirlenmesini talep ediyor.

Kamuoyunda onlarca kişinin ismi başkanlık için konuşulurken, bu kişilerle resmi hiçbir görüşme ve temas olmadığı öğrenildi. CHP Gazantep’te aylardır boş kalan il ve ilçe başkanlarının belirlenmesi ne zaman gerçekleşeceği sorusuna yanıt olarak ise edinilen bilgiye göre; CHP Gazantep Milletvekilleri İrfan Kaplan ile Bayram Yılmazkaya, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile 26 Ocak’tan sonra bir görüşme gerçekleştirecek, bu görüşmeden sonra Kılıçdaroğlu’nun boş olan koltuklarla alakalı karar verecek.

KİMLERİN İSMİ KONUŞULUYOR?

İddalara göre CHP Genel Merkez, başkan ve yönetim kadrosu için STK’lara yönelmiş durumda. Birçok STK başkanın ismi konuşulurken, başkanlara şu an için resmi bir teklifin yapılmadığı ve temasa geçilmedği öğrenildi.

CHP’de il, ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği için, Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, İnşaat Mühendisler Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Eski Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken, İnşaat Mühendisler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burkay Güçyetmez, İş Adamı Ahmet Bozgeyik’in siimler konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME YAPILACAK

Cumhuriyet Halk Partsi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu kararıyla CHP Gazantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetimler görevden alınmıştı. Kentte şok etksi yaratan kararın ardından geçen 3 aylık süreçte İl ve İlçe yönetimlerine atama yapılmazken, Ocak ayının son günlerinde İl ve lçe yönetimlerine atama yapılması için görüşmelere başlanacağı öğrenildi.

Kaynak: Pusula Gazetesi