Gaziantep'in Araban ilçesinde hayvancılıkla uğraşan köylüler ürettikleri sütle peynir, yoğurt, tereyağı yapıp  Gaziantep'te satıyorlardı 26.04.2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve 29.04.2021 tarihinde uygulamaya  başlananan ' Tam Kapanma'' yasaklarından sonra Arabanlı köylüler sütten ürettikleri gıdaları Gaziantep'e getiremiyorlar!

Arabanlı Köylüler Mağdur

Araban'da hayvancılıkla geçinen köylüler, ürettikleri, süt, peynir ve yoğurdu her gün Antep'teki komisyonculara gönderiyorlardı. Fakat tam kapanmada seyahat yasağından dolayı ürettikleri ürünleri komisyonculara getiremiyorlar.

HDP Gaziantep Milletveklili Mahmut Toğrul, sosoyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yetkililere çağrıda bulunarak, ''Araban'da hayvancılıkla geçinen köylüler, ürettikleri, süt, peynir ve yoğurdu hergün Antep'teki komisyonculara gönderiyorlardı. Fakat tam kapanmada seyahat yasağından dolayı ürettikleri ürünleri komisyonculara getiremiyorlar. Yaklaşık 10 bin küçük baş hayvanı olan ve haftalık 1 tona yakın süt, peynir ve yoğurt üreten köylü, kapanma boyunca sağdıkları sütü dökmek zorunda kalacak. mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda ilçe kaymakamı ve ilçe tarım müdürü ile görüşmüşler. Fakat çözüm üretilmemiş. Bize ulaşan köylü zor durumda olduğunu ifade ediyor. Sayın Valim@gul_davut  ve olayın muhataplarının, köylünün bu mağduriyetini gidereceğini umut ediyorum.'' ifadelerini kullandı.