20 yıldan bu yana Gaziantep’te faaliyet gösteren ve market Oli Şirketler Grubunun sahibi olduğu TED Koleji Gaziantep Şubesi, Gaziantep’in özel  okullarından Beyhan Tahmazoğlu’nun sahibi olduğu Deva Okulları’na kiralık olarak verildi. Bundan böyle, TED Gaziantep Okulları, Deva Okulları Batı Kampüsü olarak hizmet vermeye devam edeceği öğrenildi.

TED KOLEJİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ NE OLACAK?

Türk Eğitim Derneği (TED) Gaziantep Koleji, Gaziantep’ten çekilme kararı aldı. Okul binası sahiplerinin sözleşmeyi tek taraflı fesih etmesinin ardından, okul binasının çok cazip kira bedeliyle 10 yıllığına Gaziantep’teki yerel bir özel okula kiralandığı bildirildi.

Türk Eğitim Derneği (TED) Gaziantep Koleji, Gaziantep’ten çekilme kararı aldı. Okul binası sahiplerinin sözleşmeyi tek taraflı fesih etmesinin ardından, okul binasının çok cazip kira bedeliyle 10 yıllığına Gaziantep’teki yerel bir özel okula  kiralandığı bildirildi.

Şok  kiralama ve çekilme  kararının ardından öğrenci, veli ve öğretmenler büyük şaşkınlık yaşadı. TED  Koleji’nin vizyonu  için çocuklarını yıllardır bu okula gönderen veliler ‘’TED Koleji’nin Gaziantep’ten çekilmesi ciddi bir kayıp. Bunu istemiyoruz. Başka bir binada dahi olsa Gaziantep’te kalmasını istiyoruz’’ diye konuştular.

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından birisi olan TED Koleji, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılından itibaren Gaziantep’ten çekilecek.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER NE OLACAK

Çok  sayıda burslu olmak üzere 400’e yakın öğrencisi bulunan TED Gaziantep Koleji’nin öğrenci, öğretmen ve velileri önümüzdeki dönem için ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladılar. Konuyla ilgili olarak twitter hesaplarından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,TED Koleji Genel Müdürü Selçuk Pehlivanoğlu ve diğer yetkililerden yardım istediler.

GAZİANTEP İÇİN CİDDİ BİR KAYIP       

TED Koleji’nin Gaziantep’ten çekilme kararına tepki gösteren veliler ‘’Bina sahipleri daha çok para kazanmak amacıyla tek taraflı  sözleşmeyi iptal etmiş olabilirler. Ancak burada  bizlerin mağduriyeti söz konusu. Yıllardır burada okuyan çocuklarımızın başka bir okul ismi ile mezun olmasını istemiyoruz. TED Koleji’nden mezun olmasını istiyoruz. Gaziantep’ten çekilmesini istemiyoruz. Gaziantep için büyük bir kayıp.’’ Şeklinde konuştular.

FESİH KARARLARINDA ISRARLI OLDULAR

 TED Koleji Genel Müdürü Selçuk Pehlivanoğlu’da Gaziantep’teki velilerine mektup göndererek ‘’ TED Koleji’nin kuruluşundan bu yana iş birliği içerisinde olduğumuz TEDSAT Eğitim Okulları Ticaret A.Ş, ticari yatırımları ve faaliyetleri  ile ilgili değişiklik yapma kararına bağlı olarak sözleşmenin feshini talep etmiş, yapılan görüşmeler ve değerlendirmelerde kararlarında ısrarlı olmalarından dolayı eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devamının mümkün olmadığı konusunda fikir birliği sağlanmıştır.

Bu Çerçevede TEDSAT Eğitim Okulları A.Ş ile iş birliğimizin 2020-2021 yılı sonuna kadar devam edeceğini, okulun TED adını taşımaksızın eğitim faaliyetlerine devam edip etmeyeceği husussunda kararın ise, TEDSAT Eğitim Kurumunda olduğunu tebliğ ederiz.

Değerli velilerimiz; TED olarak öğrencilerimizin 2020-2021 eğitim yılını hak kaybına uğramadan TED adı altında güvenle tamamlayacaklarını, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için öğrencilerimizin diğer TED okullarında eğitimlerine devam etmelerinin ilgili okulun kayıt koşulunu sağlaması halinde mümkün olduğunu, diğer okullarımızın kayıt sürecinde TED Gaziantep okulu öğrencilerine kontenjanlarında öncelik tanınacağının bilinmesini isteriz. ‘’dedi